Marcel Ciolacu: „Invit cât mai mulți români să vină la Timișoara să simtă forța acestui geniu artistic pe care România l-a oferit întregii lumi”

Marcel Ciolacu, la expoziția Brâncuși. Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Cea mai importantă expoziție dedicată lui Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România s-a deschis publicului sâmbătă, 30 septembrie, la Muzeul de Artă Timişoara, ca parte integrantă a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Printre oficialii care au vizitat-o în prima zi este și prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

Am vizitat, astăzi, cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, organizată în ultima jumătate de secol, în România. Am fost, deopotrivă, impresionat de lucrările de excepție expuse și bucuros că România a reușit, astfel, să arate lumii că este capabilă să construiască un eveniment de nivel internațional, parte  a programului cultural «Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii». Sunt mândru că, prin această expoziție, Brâncuși se întoarce simbolic acasă și invit cât mai mulți români să vină împreună cu copiii la Timișoara, să vadă și să simtă forța acestui geniu artistic pe care România l-a oferit întregii lumi”, transmite, pe pagina sa de Faceboo, premierul Marcel Ciolacu.

Expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale, găzduită de Muzeul Național de Artă Timișoara, ca parte a Programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, aduce în țară peste 100 de lucrări ale marelui artist, multe expuse pentru prima dată în România. Expoziția va sta deschisă până în 28 ianuarie 2024.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email