Marca Alergotura, înregistrată, după luni de procese, de Asociaţia Alergotura

Alergotura Timisoara 2014 Foto alergotura.roClubul Sportiv Asociația Alergotura din Timișoara anunţă că a reușit să pună capăt problemei mărcii „înregistrate de o terță persoană cu scopul de a-i bloca activitățile”.

 

Membrii grupului de alergători din Timișoara au reușit, cu sprijinul unor specialiști care i-au ajutat cu titlu gratuit, să înregistreze marca organizației așa cum este ea cunoscută în comunitatea locală și națională. În acest fel, toate activitățile Alergotura pot continua fără ca organizatorii să aibă de suferit eventuale prejudicii, anunţă Valentin Mureşan, președintele Asociaţiei Alergotura.

Conform buletinului oficial de proprietate industrială nr. 7/29 iulie 2016, al biroului OSIM România, cu mare bucurie vă putem confirma că Asociația Alergotura a dobândit recunoașterea proprietății asupra mărcii pe care o recunoașteți toți, așa cum apare în certificatul oficial. Aceasta a fost și este adevărata marcă Alergotura. Nimeni și nimic nu ne va putea contesta imaginea și bucuria de a alerga în tricourile galbene inscripționate cu sigla noastră”, mai spune Valentin Mureșan.

Problemele privind drepturile de proprietate asupra cuvântului și a mărcii Alergotura au început anul acesta, când Consiliul Director al organizației a fost anunțat că va fi dat în judecată dacă va mai folosi marca Alergotura, aceasta fiind înregistrată de o terță persoană. „În pofida dovezilor incontestabile că marca a fost înregistrată cu rea-credinţă și chiar dacă membrii echipei au solicitat pe diferite căi renunțarea la marcă, cel care a înregistrat-o a întârziat calea de soluționare corectă. Astfel că, membrii asociației de alergători au început demersuri pentru înregistrarea mărcii corecte a asociației pentru ca identitatea acesteia să fie inconfundabilă și de neatacat”, transmite Valentin Mureşan.

Acesta anunţă că Alergotura va continua să organizeze în fiecare zi ture de alergare în diferite locații din oraș, la care sunt invitați să participe toți doritorii, în special începătorii sau cei care până acum nu au alergat niciodată. Iar alergătorii vor continua să organizeze evenimente de alergare precum Timotion, Pe-un picior de Plai, Tura Licuricilor, La Petrovaselo în Vie și altele care sunt în pregătire și vor fi inițiate cu dorința de a deveni tradiționale. În viitor, anunţă Valentin Mureşan, Alergotura își propune să organizeze și evenimente dedicate profesioniștilor cu probă maraton, pe lângă probele de semimaraton și cros care deja au devenit populare în comunitatea de alergători.

Misiunea Asociaţiei Alerotura este să încurajeze alergarea ca formă de mișcare accesibilă și pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Print Friendly, PDF & Email