Maraton, în loc de procesiunea Floriilor catolice, la Domul din Timişoara

Procesiunea tradițională de Florii a credincioşilor catolici, la Domul Piaţa Unirii, nu s-a putut desfăşura, anul acesta. Este pentru prima dată după 1989 când romano-catolicii din Timișoara nu au putut organiza această procesiune.

 

Într-un comunicat postat pe pagina sa de pe o reţea de socializare anunță Episcopia Romano-Catolică din Timișoara transmite că duminică 25 martie, în solemnitatea Floriilor după calendarul romano-catolic, întregul areal dintre strada Augustin Pacha, Piața Unirii și strada Radu Negru a fost blocat de organizarea unei manifestări sportive, fără ca riveranii, în special instituții de cult, să fie consultate în acest sens: “Din păcate, anul acesta, pentru prima dată în perioada post-decembristă, procesiunea tradițională de Florii, ce avea loc an de an între strada Augustin Pacha nr. 4 și Domul Romano-Catolic, din Piața Unirii, nu a putut avea loc”.

Reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara mai spun că, din cauza zgomotului emis de difuzoarele foarte puternice utilizate la manifestarea sportivă, şi Liturghia celebrată în incinta Domului a fost perturbată. În plus, atrag aceştia atenţia, “toalete ecologice și tomberoane de gunoi au fost montate pe fațada principală a Domului și pe cea laterală, pe unde au loc de obicei toate intrările la Liturghiile episcopale, fapt incompatibil cu niciun fel de lăcaș de cult, cu atât mai mult cu Domul, cel mai vechi simbol religios, arhitectonic și cultural al Timișoarei moderne.”

Print Friendly, PDF & Email