Maraton de scriere (re)creativă organizat ca la șah

Biblioteca Județeană Timiș anunţă că lansează un nou concept: MaraText, un maraton de scriere (re)creativă organizat ca la șah; adică un scriitor va trece de la o masă la alta, îndrumând participanții în vederea realizării unui text cu temă dată.

 

„Deschiderea” maraton de scriere (re)creativă va fi făcută de scriitorul Tudor Crețu, manager Bibliotecii Județene Timiș. Evenimentul, aflat la prima ediţie, va beneficia de participarea șahistei Ligia Jicman, autoare a mai multor lucrări de specialitate, şi va include și câteva partide demonstrative de șah.

Elevele și elevii concurenţi provin de la: Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, va avea loc marți, 8 iunie, ora 12, la Secția de arte „Deliu Petroiu” a Bibliotecii Județene Timiş, din corpul A al Bastionului Theresia.

Print Friendly, PDF & Email