Maraton de scriere (re)creativă, în Parcul Central al Timişoarei

Biblioteca Județeană Timiș anunţă redeschiderea, azi, a sezonului lecturilor publice – prin MaraText, maraton de scriere (re)creativă, ajuns la cea de a treia ediție. La eveniment participă elevi de la zece licee din Timişoara.

 

Este vorba de un experiment organizat după modelul simultanelor de șah: un scriitor trece pe la mai multe mese, ajutând grupurile de participanți la redactarea unui text cu temă la dată, spun reprezentanţii Bibliotecii Județene Timiș. La final, textele sunt citite și analizate.

Evenimentul, în a cărui organizare este implicat şi Consiliul Județean Timiș, va avea loc azi, de ora 12, în Parcul Central „Anton von Scudier”, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român.

Alături de LitVest, ConCentrica (cea mai mare lectură publică din România), Pătura care citește (picnic urban de lectură), Lecturi aprinse (lecturi în surse inedite de lumină), Fila (lecturi actuale din presa altei vremi), MaraText (re)afirmă un fenomen marca Biblioteca Județeană Timiș – lecturile publice neconvenționale care, în 2023, vor reprezenta cea mai importantă componentă literară a proiectului Timișoara, capitală europeană a culturii.

Liceele partenere la MaraText sunt Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Colegiul Național „Ana Aslan”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară şi Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, toate din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email