Maraton de evenimente la Timişoara

Bastionul Theresia va fi la acest sfârşit de săptămână gazda unui maraton de evenimente organizate de Muzeul Național al Banatului şi Consiliul Județean Timiș.

 

Evenimentele vor fi organizate sâmbătă, 12 iunie, în curtea și mansarda bastionului Theresia, astfel:

Noaptea Muzeelor 2021. În cadrul evenimentului vor putea fi vizitate patru expoziții: Patrimonium 2020, Politehnica Centenar – expoziție dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, un omagiu adus de către suporterii timișoreni echipei favorite, The Taranterra Project –, expoziție de tarantule vii, parte din cea mai mare colecție de profil din țară, și expoziția permanentă din Muzeul „Ștefan Popa Popas”. Programul de la Noaptea Muzeelor 2021 este de la ora 15 la 3, accesul vizitatorilor în expoziții fiind gratuit.

Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului”. Direcția de Sănătate Publică Timiș și voluntari de la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, coordonați de prof. dr. Dorel Săndesc și dr. Giorgiana Bobouțanu, sunt parteneri în acest proiect. Vaccinarea se va putea face fără programare, doar cu actul de identitate. Vor fi disponibile două vaccinuri anti-covid-19, PfizerBioNTech și Johnson&Johnson. Imunizarea va avea loc între orele 15 și 3.

Spectacole. De la ora 19, vor avea loc spectacole acustice de muzică istorică, de la ora 21.30, trupa „Peregrinii” va pune în scenă un spectacol de muzică istorică medievală, iar de la ora 22.30, trupa ”Amor Flammis – Dr. Schnabel, Pest Medicus” va veni în faţa publicului cu un spectacol care prezintă poveștile medievale despre Marea Ciumă și lupta pentru supraviețuire a oamenilor dintr-o lume devastată de ceea ce ei credeau a fi forțe ale Răului.

Je suis Giselle, un spectacol de dans contemporan, organizat în parteneriat cu ”Unfold Motion”, este anunţat petru ora 20.30, în curtea bastionului Theresia.

Accesul la spectacolele din curtea Bastionului, anunţă organizatorii, se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacole. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială și sanitare în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email