Mandatul primarului oraşului Deta încetează înainte de termen

Foto detatm.ro

Prefectul deTimiș,  Zoltan Nemeth, anunţă că a semnat ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului orașului Deta, Petru Roman, ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

 

Ordinul a fost semnat în urma unui Raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care se constată existența unui conflict de interese în cazul primarului orașului Deta, Petru Roman. Acesta se află la al patrulea mandat. Până la alegerea noului primar, atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului, Corneliu Pluştea.

Prefectura anunţă că ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul Petru Roman și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de zece zile de la comunicare.

În octombrie 2020, PNL Timiş l-a retras de pe lista pentru parlamentare pe Petru Roman, acesta fiind înlocuit pe listă de Claudiu Chira.

Print Friendly, PDF & Email