Mandate de arest, preventiv şi la domiciliu, pentru 18 polițiști de frontieră acuzați de luare de mită

Tribunalul Timiș a emis, ieri seară, un mandat de arestare preventiv și 17 mandate de arest la domiciliu pe numele polițiștilor de frontieră arădeni inculpați pentru luare de mită.

 

Mandatele au fost emise de de Tribunalul Timiș, a declarat, citat de Agerpres, Călin Roman, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cei 18 poliţişti de fronieră fuseseră reținuți anterior de procurorii DNA Timișoara, care a şi formulat solicitarea mandatelor de arest preventiv.

Cei 18 inculpați sunt Avram Florin, Galben Gheorghe Daniel, Selagea Ciprian Călin, Chira Emil Nicu, Cicortaș Claudiu Alexandru, Gudiu Gabriel, Poenaru Costel, Pristoleanu Ion Marinel, Budărlău Cătălin Liviu, Dudaș Marcel, Ardelean Teodor, Todoran Marcel Grigore, Ancuța Cătălin Corneliu, Păcurar Sorin Romulus, Nedelcu Ștefan Eugen, Teodor Nicolae Gabriel, Paladie Bogdan Lazăr și Mărginean Ovidiu.

Miercuri, 18 ianuarie, aceștia au fost aduși sub escortă la audieri la DNA Timișoara, după ce procurorii anticorupție au desfășurat, împreună cu DGA, o acțiune la patru puncte de lucru ale Poliției de Frontieră Arad – la Nădlac I, Nădlac II, Turnu și Vărșand –, de unde au adunat documente într-un dosar penal de luare de mită.

Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la mai multe sesizări legate de faptul că poliţiştii de frontieră ar fi pretins şi primit mită pentru a închide ochii în faţa unor ilegalităţi. Corform surselor judiciare citate, mai mulţi poliţişti de frontieră ar fi primit mită între 10 euro şi 41.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email