Managerul Spitalului Judeţean Timişoara: „Am avut foarte multe cazuri în care oamenii au refuzat testarea, mergând până la a părăsi Urgențele”

Foto: Alex Mateiu

Răspândirea teoriilor conspiraționiste aberante referitoare la pandemia de Covid îşi face simţite consecinţele, spune Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, menţionând că, în ultima perioadă, au fost foarte multe cazuri în care oamenii au refuzat testarea, iar unii chiar au părăsit Unitatea de Primiri Urgențe. „Vă rog respectați regulile de distanțare socială. Ele sunt menite să vă apere pe voi și pe familiile voastre”, transmite Raul Pătraşcu.

 

Vedem zilele acestea o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. Din punct de vedere medical, am depășit creșterea exponențială și ne așteaptă vremuri grele. Cum am ajuns aici? Din cauza unor oameni al căror cinism depășește limita imaginației. Nimeni nu îi va blama pe cei care până acum au răspândit teorii conspiraționiste aberante –teorii care au prins la public și care au dus la reducerea distanțării sociale. Doar începem să vedem consecințele. Dumnezeu să ne ajute să nu ajungem în situația Italiei sau a Spaniei sau a SUA. Căci cei care azi ne intoxică, mâine îi vor blama pe «eroii în alb» de ieri, fără pic de respect pentru viețile distruse sau chiar pierdute din cauza virusului periculos”, declară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara,

Acesta mai spune că din confortul unei vile sau al unui studio de televiziune este uşor să intoxici oamenii fără să îți pese de sănătatea sau viața lor, dar este de neiertat, mai ales dacă acest comportament vine din partea unor așa-ziși lideri, politicieni: „Un lider nu își condamnă concetățenii, ci prețuiește viața. Un lider nu profită de o astfel de criză pentru un câștig electoral minor, de scurtă durată”.

Raul Pătraşcu mai spune că la Spitalul Judeşean Timişoara colectivul medical a muncit pe rupte în ultimele luni, a respectat reguli, circuite, protocoale și proceduri astfel încât să poată acorda în siguranță cele mai bune îngrijiri atât pacienților pozitivi, cât și celor suspecți sau pacienţilor non-Covid: „Puțini știu, dar medicii noștri, de pe toate secțiile – de la Urgențe la Diabet, de la Neurologie la ATI – gestionează zilnic zeci și zeci de pacienți suspecți, toți în stare gravă. Mulți se pozitivează, dar nu sunt transferați fără a fi tratați sau operați înainte de noi. În ultimele zile am avut foarte multe cazuri în care oamenii pur și simplu au refuzat testarea, mergând până la a părăsi Unitatea de Primiri Urgențe. De ce? Din cauza acestor intoxicări care duc la o creștere masivă a numărului de cazuri. Riscăm ca toată munca aceasta să se ducă pe apa sâmbetei”, atrage atenţia managerul Spitalului Judeţean  Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email