„Majestatea Sa Regina Ana, un reper pentru susținerea necondiționată a unei ordini morale și democratice”

Societatea Timişoara şi ALTAR 1989 anunţă recunoştinţă veşnică

Regina_Ana Foto Casa Regala a RomanieiDouă asociaţii din Timişoara îşi exprimă regretul la vestea trecerii în eternitate a Reginei Ana şi anunţă recunoştinţă veşnică.

 

Societatea Timișoara anunţă, printr-un comunicat, că își exprimă profundul regret la aflarea veștii că Majestatea Sa Regina Ana a părăsit această lume. „Personalitate de o mare noblețe și demnitate, Majestatea Sa Regina Ana a reprezentat mereu pentru toți românii liberi un simbol al curajului, modestiei, discreției și devoțiunii, un reper pentru susținerea necondiționată a unei ordini morale și democratice. Gândurile noastre de întărire și sprijin sufletesc se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Mihai I și către întreaga familie regală, însoțite de nădejdea că misiunea regeneratoare pentru țară a monarhiei reprezentate cu atâta onoare de Majestatea Sa Regina Ana se va împlini”, se arată într-un comunicat al Societăţii Timişoara.

Şi Asociaţia Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie 1989 îşi exprimă regretul la vestea trecerii în eternitate a Reginei Ana. „Vestea trecerii în eternitate a MS Regina Ana a României ne-a îndurerat profund şi tristeţea noastră este mai mare pentru că simţim că, noi, ca popor, nu i-am putut răsplăti în timpul vieţii, aşa cum ar fi meritat, devotamentul pentru ţară şi poporul român. Ca regină, soţie, mamă şi bunică, sau voluntar în Armata Franceză şi vânzatorare în America, în vremuri grele, a avut tăria să înfrunte şi să depăşească toate greutăţile vieţii cu un zâmbet. Loială şi iubitoare, a fost mereu alături de MS Regele Mihai I al României. A iubit România şi poporul român. Fie ca pilda MS Regina Ana a României să rodească în sufletele tuturor românilor.

Ai plecat la cele veşnice suflet nobil, nu numai prin origine, dar mai ales prin comportament. Odihneşte-te în pace. Recunoştinţă veşnică din partea celor pe care i-ai iubit şi care te-au iubit la rândul lor”, se arată în comunicatul ALTAR 1989, trimis redacţiei.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață luni, 1 august, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.

Casa Regală a României anunţă că la căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice, din orașul Morges.

Secretariatul Regal anunţă că, în conformitate cu tradiția Funeraliilor Regale din România, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus marţi, 2 august, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Majestății Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale”, se arată în comunicatul Secretariatului Regal.

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele şapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de astăzi, cărți de condoleanțe sunt deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal, de pe Calea Victoriei, și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/.

Secretariatul Regal transmite că toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de azi, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

 

Print Friendly, PDF & Email