Maia Sandu primeşte Medalia de aur a Universităţii de Vest din Timişoara

 Ceremonia oficială de deschidere a anului universitar 2019-2020 al Universităţii de Vest din Timişoara o are ca invitată pe Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, căreia îi va fi acordată Medalia de aur a UVT.

 

Ceremonia oficială de deschidere a anului universitar va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Medalia de aur a UVT, însoţită de o diplomă de merit pe care le va primi premierul moldovean Maia Sandu, se acordă în semn de supremă recunoaştere a meritelor deosebite pe care o persoană (fie cadru didactic universitar şi de cercetare ştiinţifică, absolvent al UVT ori persoană din afara UVT) sau o entitate organizaţională (facultate, institut de cercetare, editură, agenţie etc.) le-a avut în decursul activităţii sale, contribuind la creşterea prestigiului UVT în plan naţional şi internaţional.

Absolventă a Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chișinău, a Academiei de Administrare Publică din Chișinău, unde a obţinut un Master în Relații Internaționale, şi a Harvard Kennedy School of Government, Cambridge, SUA, unde a absolvit un masterat în Administrație Publică, Maia Sandu a fost numită premier al Republicii Moldova în iunie anul acesta.

Ea a mai fost ministrul Educației din Republica Moldova (2012-2015), consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale, din Washington DC (2010-2012),consultant pe reforma administrației publilce central la Chișinău (2007-2009), coordonator de program în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Chișinău (2007), director al Direcției Generale Politici Macroeconomice și Programe de Dezvoltare, Ministerul Economiei, Chișinău (2005- 2006), economist la Oficiul Băncii Mondiale, Chișinău (1998-2005) şi consultant, șef adjunct de direcție în Ministerul Economiei, Chișinău (1994-1998).

Din 2016 este preşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate, din partea căruia, în toamna lui 2016, a candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. În 2018, Partidul Acţiune şi Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr au înființat blocul ACUM, candidând în comun la alegerile parlamentare care au avut loc anul acesta.

Citiţi şi: Maia Sandu: „Situația în Republica Moldova este din ce în ce mai gravă”

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis