Maia Morgenstern, invitată la Festivalul de operă şi operetă în aer liber de la Timişoara

Foto: Constantin Duma

O nouă ediţie a Festivalului de operă şi operetă în aer liber, organizat de Opera Naţională Română Timişoara, va avea loc la începutul lunii septembrie. În festival este inclus şi un spectacol-biografie susţinut de Maia Morgenstern, anunţă reprezentanţii Operei din Timişoara.

 

Festivalul de operă şi operetă în aer liber, organizat de Opera Naţională din Timişoara, va debuta duminică, 30 august, cu o Seara de operă, cu participarea soliştilor şi a orchestrei Operei Naţionale din Timişoara, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Mihnea Ignat.

În 31 august este programată Seara de muzică românească, cu participarea soliştilor Operei Naţionale din Timişoara şi a Coralei Contrast, avându-l drept coordonator muzical pe Vasile Bădescu.

Marţi, 8 septembrie, publicul va putea urmări Concert de operetă, cu participarea soliştilor şi a orchestrei Operei Naţionale din timişoara, sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky.

Mercuri, 9 septembrie, în program sunt incluse Anotimpurile, de Antonio Vivaldi, Fledermaus, op 56 de J. Strauss, şi Fantezie Largo al factotum, de G. Rossini, concertul fiind susţinut de orchestra de cameră a Operei Naţionale din Timişoara. Solişti sunt Corina Murgu şi Traian Moldovan.

Joi, 10 septembrie, în ultima zi a festivalului pe scenă va urca Maia Morgenstern, în spectacolul Nu sunt eu – Maia Morgenstern. O biografie, spectacol al Teatrului Dramaturgilor Români. Direcţia de scenă este semnată de Victor Ioan Frunză, iar scenografia, de Adriana Grand.

Toate spectacolele vor avea loc la Grădina de vară „Capitol” şi încep la ora 20.30. Biletele de intrare se găsesc la Agenția de bilete a Operei, în zilele de marți, miercuri, joi, vineri, între orele 11-17. Costul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari,  10 lei, dar numai în limita a 15% din totalul locurilor disponibile.

Co-organizatori ai festivalului sunt Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Timişoara, Filarmonica „Banatul” din Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email