Rectificare bugetară la Primăria Timişoara

Mai mulţi bani pentru sport şi lucrări de reparaţii la şcoli

Consilierii locali ai Timişoarei au votat „cea mai mare rectificare bugetară” din acest an, realocând fonduri de 13 milioane de lei de la proiectele de investiţii multianuale către alte obiective de investiţii considerate urgente: lucrări de reparaţii şi reamenajare a şcolilor  şi cumpărarea unui tomograf pentru Spitalul de Copii. De altfel, s-au alocat bani şi în domeniul sportului, echipele timişorene de fotbal, baschet, rugby şi handbal primind aproape 2.000.000 de lei.

Rectificare bugetară de 13 milioane de lei

consiliul local timisoaraConsiliul Local Timişoara a apro­bat marţi, în şedinţa de plen, un plan de rectificare bugetară, cea mai mare din acest an, despre care edilul Nicolae Robu spune că este menită să asigure o execuţie bugetară cât mai bună. Au fost realocate 13 milioane de lei pentru investiţii în domeniul educaţiei, sănă­tăţii şi al sportului. Primarul spune că aceşti bani au fost transferaţi de la fi­nanţarea proiectelor de investiţii mul­ti­anuale, unde o parte din sumele alo­cate nu pot fi folosite în acest moment. Întrebat de la ce investiţii a redistribuit aceste fonduri, Nicolae Robu răspunde că nu vrea să intre în detalii referitoare la acest aspect, dând, însă, asigurări că „banii respectivi nu sunt pierduţi, ci doar redirecţionaţi temporar”.

Prioritar în alocarea de fonduri este sectorul de reamenajare a şcolilor, fiind prevăzuţi bani pentru reabilitarea clădirii de pe strada Pop de Băseşti, în care se vor muta o parte din elevii Colegiului Tehnic de Vest. O parte din sumă va fi folosită pentru amenajări chiar în clădirea principală a Colegiului Tehnic de Vest, unde va fi mutat Li­ceul de Arte Plastice, alţi bani fiind utilizaţi pentru alte şcoli unde continuă lucrările de reparaţii, în special la Colegiul Naţional „C.D.Loga”, unde trebuie reabilitat plafonul şi acoperişul, şi la Colegiul Tehnic Timişoara, res­pectiv la Grupul Şcolar Electrotimiş.

Viceprimarul Dan Diaconu de­cla­ră că, în domeniul Sănătăţii, rectifi­carea bugetară presupune alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru achizi­ţionarea unui computer tomograf, de ultimă generaţie, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, bani care se vor adă­uga sumei de 500.000 de euro, primită deja de unitatea spitalicească de la Guvern. De asemenea, acesta a mai declarat că vor fi alocaţi bani, „câteva sute de mii de lei”, şi către Spitalului Municipal din Timişoara, pentru extin­derea spaţiului în care funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe: „Suntem aproape de finalizarea proiectului tehnic pentru extinderea U.P.U., un obiectiv pe care vrem să-l începem în execuţie anul acesta şi de care depinde clasificare unităţii medicale”, explică viceprimarul.

Aproape două milioane de lei pentru echipele sportive

În urma acestei rectificări buge­tare au fost alocate fonduri şi pentru clu­burile sportive, în valoare de 1.700.000 de lei. Echipa de fotbal A.C.S. Poli­tehnica Timişoara a primit 500.000 de lei, sumă care creşte la 6.500.000 de lei cotizaţia anuală a Municipalităţii timi­şorene către clubul de fotbal, după ce reprezentanţii clubului de fotbal au solicitat anul acesta opt milioane de lei. Şi echipa de baschet A.S Baschet Club Timişoara a primit tot 500.000 de lei, bani care se adaugă la cele două mi­lioane de lei primite până acum. Nici campioana României la rugby nu a fost uitată, pentru C.S. Rugby Club Munici­pal Universitatea de Vest Timişoara fiind alocată suma de 500.000 de lei. Bani a mai primit şi Clubul de Handbal Politehnica Timişoara, fiind vorba despre 200.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email