Mai multe tramvaie reabilitate, puse în circulaţie la Timişoara

Începând din 9 februarie, opt din cele 14 tramvaie recent reabilitate vor fi zi de zi în trafic.

 

Primăria Timişoara a recepţionat toate cele 14 tramvaie „Armonia” care au făcut obiectul primului contract subsecvent la contractul-cadru care prevede achiziţionarea a 30 de astfel de tramvaie. Anunţul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, pe contul său de pe o reţea de socializare.

Așa cum am declarat în repetate rânduri, transportul în comun este una din prioritățile actului meu administrativ”, afirmă primarul Timişoarei. Menţionând că, pe parcursul mandatului său, Primăria a plătit 30 din cele 50 de autobuze și 23 din cele 30 de troleibuze contractate de administrația precedentă, a contractat 20 de minibuze Mercedes, din care şase deja au fost recepționate și sunt la ora actuală în teste, şi a contractat 30 de tramvaie „Armonia”, din care 14 au fost recepționate.

Începând din 9 februarie, anunţă edilul, opt din cele 14 tramvaie „Armonia” vor fi zi de zi în trafic, celelalte fiind încă în teste. În plus, declară acesta, cât de curând vor intra în trafic și cele şase minibuze noi.

După reabilitare, tramvaiele au păstrat doar saşiurile, roţile şi osiile, restul dotărilor şi componentelor fiind de ultimă generaţie, similare cu cele ale modelelor de tramvaie Imperio, produse de compania Siemens. În interior, vagoanele dunt dotate cu instalaţie de climatizare, cu încălzire în scaune, cu instalaţii de supraveghere video, cu sisteme audio şi video de informare, cu instalaţie wireless care va permite călătorilor accesul gratuit, nerestricţionat la internet, dar şi cu un monitor touch screen cu ajutorul căruia pasagerii pot obţine informaţii atât despre traseul pe care circulă tramvaiele, cât şi informaţii de ordin general despre Timişoara. În plus, tramvaiele sunt dotate şi cu rampe speciale, care facilitează accesul persoanelor cu dizabilităţi sau al persoanelor vârstnice.

Contractul care vizează reabilitarea unor tramvaie din parcul RATT a fost semnat de Primăria Timişoara cu o asociere formată din două firme: Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Reabilitarea unui singur tramvai costă aproximativ 480.000 de euro.

Nicolae Robu anunţă că, în perioada următoare, Primăria va reabilita și alte tramvaie, „pentru că ideea reabilitării s-a dovedit foarte bună”, și va achiziționa și tramvaie şi autobuze noi. Adăugând că Municipalitatea mai are de lucrat la optimizarea traseelor și orarelor curselor, creșterea disciplinei șoferilor și vatmanilor și combaterea cerșetoriei și hoției.

Print Friendly, PDF & Email