Mai multe Primării din Timiș, implicate în Campania e-learning TM

Mai multe Primării au răspuns solicitării Prefecturii de a se implica în Campania e-learning TM, privind dotarea elevilor din județ cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru accesarea platformelor electronice de învățare.

 

„Mă bucur că există edili care au identificat soluții și au înteles cât de important este ca toți copiii din comunitățile lor să aibă acces la cursurile online”, declară prefectul Liliana Oneț.

Potrivit Prefecturii Timiș, și-au arătat disponibilitatea de a se alătura acestui demers mai mulți agenți economici, instituții publice și ONG-uri, dar și persoane fizice.

Prefectura Timiş a demarat, la începutrul acestei săptămâni, Campania e-learning TM, privind dotarea elevilor din județ cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri, necesare pentru accesarea platformelor electronice de învățare. Campania este pusă în aplicare în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu sprjinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, prin Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș.

Potrivit Prefecturii Timiş, conform situației realizate de ISJ Timiș, aproximativ 6000 de elevi și 100 de cadre didactice din județ nu au încă acces la un echipament informatic activ pentru a  participa la activități didactice online. Pentru a asigura fiecărui elev din Timiş șanse egale la educație, în situația actuală fără precedent a pandemiei de coronavirus, Prefectura Timiş anunţă că a trimis adrese Pimăriilor și Consiliului Județean Timiș  în baza cărora autoritățile locale sunt rugate să se alăture Campaniei e-learning TM pentru a facilita accesul acestora la învătământul online.

Print Friendly, PDF & Email