Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, decorat de Preşedinţia României

Mădălin Bunoiu. Foto: UVT

Conferenţiarul Mădălin Bunoiu, prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, a fosr decorat de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în cadrul ceremoniei organizate de Administrația Prezidențială:

 

Ordinul i-a fost acordat „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei”, conform Administrației Prezidențiale.

Mădălin Bunoiu este cadru didactic la Facultatea de Fizică și prorector al Universităţii de Vet din Timişoara, responsabil cu strategia CDI, sustenabilitate, transfer tehnologic și relația cu diaspora. Este licențiat în fizică, la UVT, doctor în fizică și în știința materialelor la UVT și la Institutul Național Politehnic din Grenoble.

Activitatea sa didactică și de cercetare, într-o carieră de 25 de ani, a fost apreciată și recunoscută prin mai multe distincții și premii printre care amintim Premiul Organizației Internaționale de Creșterea Cristalelor, Premiul Academiei Române – Constantin Miculescu sau „L’Ordre des Palmes Academiques”, în grad de Cavaler, acordat de către statul francez.

Sursă foto: UVT

Mădălin Bunoiu s-a remarcat, de asemenea, prin implicarea sa în activități ce privesc politicile educaționale la nivel național și internațional, fiind de-a lungul timpului membru activ în cadrul unor structuri naționale și internaționale din domeniile învățământului superior și cercetării, cum ar fi Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (comisia de Fizică), Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (unde a exercitat și funcția de președinte în perioada 2022 – 2023), Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (unde este președinte în exercițiu), European Science Advisors Forum sau Institut de la Francophonie pour l’education et la formation.

„Sunt bucuros să îl felicit pe domnul prorector conf. univ. dr. Mădălin Octavian Bunoiu pentru înalta distincție acordată de Președintele României, ca recunoaștere a valorii contribuției sale în proiectele educaționale din spațiul francofon. Este o recunoaștere deplină pe care colegul nostru o primește pentru întreaga sa viață profesională, dedicată educației și cercetării”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email