M10 Timiş acuză: „Disprețul pentru cetățean a devenit practică de lucru curentă la Primăria Timișoara”

Primaria Timisoara Foto timisoaraexpressPartidul M10 Filiala Timiș se declară îngrijorat de practicile de lucru ale reprezentanților Primăriei Timișoara și ale Consiliului Local: „Constatăm cu insatisfacție faptul că aceștia înțeleg să ignore prevederile legale referitoare la transparența decizională în administrația publică”.

O situaţia concretă, spun, într-un comunicat, reprezentanţii M10 Timiş, s-a înregistrat la cea mai recentă ședință de plen a Consiliului Local, din 16 octombrie. Atunci, deşi au fost formulate și depuse mai multe solicitări vizând desfășurarea unei dezbateri publice adecvate pe marginea proiectului de amenajare a pasajului auto din Piața Victoriei, s-a trecut la supunerea la vot a proiectului de hotărâre.

Aceştia îi atenționează pe reprezentanții Primăriei Timișoara că eventuala necunoaștere a cadrului legal nu reprezintă o circumstanță atenuantă, ci este o probă a lipsei de profesionalism, a dezinteresului și nepăsării pe care aceștia o manifestă față de cetățeni.

În plus, mai spun oficialii M10 Timiş, prin nesocotirea flagrantă a prevederilor Legii 52/2003, autoritățile publice locale nu fac decât să le îngrădească timișorenilor dreptul de a se implica activ în procesul de elaborare a proiectelor de acte normative. „Și aceasta în pofida faptului că, în cazul menționat anterior, au existat depuse pe adresa Primăriei Timișoara, din partea unor asociații legal constituite, cel puțin două solicitări vizând organizarea unei dezbateri publice a proiectului de amenajare a pasajului auto”, transmit reprezentanţii M10. Acuzând că transformarea disprețului pentru cetățean a devenit o practică de lucru curentă a reprezentanților Municipalităţii.

M10 Timiş solicită actualizarea secțiunii Informații de interes public de pe pagina de internet a Primăriei Timişoara, „în acord cu toate prevederile legale în vigoare, inclusiv cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local 21/2004”. Şi atenţionează că aparatul administrativ se află în slujba cetățeanului, pagina de internet a Primăriei fiind, la rândul ei, finanțată din bani publici. „În acest context, considerăm că omiterea publicării de informații și documente de interes public, precum și furnizarea haotică sau deficitară a acestora reprezintă, în fapt, tot atâtea tentative de dezinformare, achitate, din păcate, direct din buzunarul contribuabililor”, conchid reprezentanţii M10 Timiş.

Print Friendly, PDF & Email