Lugojul, rămas fără apă şi curent, a fost parţial alimentat cu energie electrică

Lugojul, rămas fără energie electrică şi apă, în urma ninsorilor abundente, a fost parţial alimentat cu apă, în urma montării unui generator la staţiile de pompare, anunţă Mediafax.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţă că, în noaptea de duminică spre luni, Lugojul a fost parţial alimentat cu apă, după ce a fost montat un generator de mare putere la staţiile de pompare. Generatorul se afla în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Conform reprezentanţilor ISU Timiş, un alt generator a fost trimis de la ISU Bihor, însă acesta nu a putut fi instalat din cauza drumului de acces la uzină care a fost impracticabil.

„Pe parcursul zilei de luni sper să fi reluată şi alimentarea cu energie electrică a întregului oraş, iar toţi cetăţenii vor avea apă curentă”, a declară Călin Dobra.

Tot în cursul nopţii de duminică spre luni, trei generatoare au ajuns în Făget şi asigură energia electrică la Spitalul TBC, alimentează două cartiere, un site de telecomunicaţii şi staţia de pompieri.

În această dimineaţă, în Timiş erau 57 de localităţi total sau parţial nealimentate cu energie electrică, fiind afectate peste 45.000 de persoane.

 

Print Friendly, PDF & Email