Ludovic Orban, la Timişoara: „Nicio instituție publică nu are bani suficienți de salarii până la sfârșitul anului”

03Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Timișoara, că în urma intrării în vigoare a legii salarizării unitare, la 1 iulie, nicio instituție publică nu are banii necesari plății retribuțiilor angajaților până la finele anului.

 

În urma adoptării legii salarizării, aproape nicio instituție publică nu are buget la capitolul cheltuieli personal, nu are banii necesari pentru plata salariilor decât până cel târziu în luna septembrie”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că fiecare instituție publică va trebui să opereze rectificări în care prima cheltuială pe care trebuie să o acopere este cea cu salariile, pentru că „dacă nu dai salariile, înseamnă că dai foc la țară, în sectorul public”.

Liderul liberal a mai menționat că banii pentru plata salariilor bugetarilor vor trebui luați de la investiții: „Asta înseamnă că se vor lua alți bani de la investiții, alți bani, de la lucrările de mentenanță, calea ferată se va duce de râpă, drumurile se vor umple de gropi și spitalele vor fi în starea mizerabilă în care sunt ținute de autorități ca urmare a subfinanțării și calitatea serviciilor prestate către cetățean va fi diminuată.”

Print Friendly, PDF & Email