Ludovic Orban, întâlnire la Timișoara cu autoritățile locale, pe tema proiectelor mari de infrastructură

Sursă foto: Facebook / Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL, a fost azi în Timiș, unde a discutat cu reprezentanții autorităților locale despre proiectele județului, în special cele de infrastructură, fie că sunt de transport, de sănătate sportive, precum și despre îmbunătățirea legislației în diferite domenii.

 

Am trecut în revistă proiectul Sălii Polivalente și cel al stadionului din Timișoara, și am transmis că există o disponbilitate clară din partea Executivului pentru a finanța aceste obiective de investiții importante pentru județul Timiș”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta s-a întâlnit la Consiliul Județean Timiș cu președintele instituției, Alin Nica, cu prefectul Zoltan Nagy și cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Sursă foto: Facebook / Ludovic Orban

Liderul liberal a discutat cu reprezentanții autorităților județeană și locală despre legătura dintre Timișoara și autostradă, în zona de nord, dar și despre proiectul autostrăzii Timișoara-Moravița. „În privința acestui proiect, împreună cu președintele Consiliului Județean, cu primarul și cu prefectul am vorbit despre includerea unei centuri, pe profil de autostradă, în vestul Timișoarei, care să asigure conectarea între autostradă și A1”, transmite Ludovic Orban.

Acesta subliniază că infrastructura de sănătate este la fel de importantă. „Domnul primar, Dominic Fritz mi-a spus clar că la Spitalul Municipal este necesară o construcție nouă. Există o alocare importantă pe sănătate în cadrul PNRR, dar și pe programul national pe sănătate 2021-2027, unde vor fi alocări importante pentru a susține aceste proiecte de investiții”, anunță Ludovic Orban. Pe agenda discuțiilor a fost și Spitalul Județean de Urgență Timișoara, unde se face o investiție pentru Secția de mari arși, finanțată printr-un proiect al Băncii Mondiale, căutându-se soluții de finanțare pentru Institutul Oncologic.

Sursă foto: Facebook / Ludovic Orban

În privința proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană, Ludovic Orban menționează că primarul Timișoarei i-a spus că este nevoie ca la rectificare să fie alocate sume de bani pentru proiectele culturale, nu numai pentru infrastructura culturală și declară că „la nivelul autorităților centrale trebuie să existe o implicare serioasă în pregătirea anului în care Timișoara devine Capitală Culturală Europeană.”

Print Friendly, PDF & Email