Lucrările pe bulevardul Stan Vidrighin intră în ultima etapă

Calea Stan Vidrighin. Foto: PMT

Luna martie marchează finalizarea ultimei etape majore a investiției realizate de Primăria Timișoara pe bulevardul Stan Vidrighin, respectiv modernizarea completă a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918.

 

La finalul acestei etape, care implică schimbarea liniilor de tramvai învechite și a rețelelor de utilități, introducerea unui sistem automat de macazuri și refacerea trotuarelor și a carosabilului, tramvaiele de pe liniile 6a și 6b vor putea reveni pe traseele consacrate.

„Vestea bună pentru cei care locuiesc în zonă sau vin aici la serviciu e ca șantierul e în avans față de graficul estimat și estimăm că vom termina lucrările în iulie în loc de septembrie. Asta înseamnă ca se termină mai repede disconfortul și că putem da drumul la tramvaiul 4 din  vară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Municipalităţii, pe bulevardul Vidrighin se lucrează în această perioadă și la montarea sistemului de irigații, astfel încât spațiile verzi care vor fi amenajate să poată fi întreținute în condiții optime. De asemenea, se desfășoară lucrări de suprastructură pentru linia de tramvai, lucrări de suprastructură a drumului, inclusiv drumuri laterale, trotuare, accese și piste de biciclete.

După modernizarea completă a intersecției cu strada 1 Decembrie 1918, va fi turnat ultimul strat de asfalt dintr-un capăt al celuilalt al bulevardului, vor fi amenajate spațiile verzi, vor fi plantați copaci și va fi realizată semnalizarea rutieră.

La finalizarea investiției, pe bulevardul Stan Vidrighin vor fi peste 2.800 mp  spații verzi noi, aproape 9.000 mp de spații verzi modernizate, alei pietonale și trotuare modernizate pe o suprafață de circa 7.500 mp și 992 de arbori plantați în aliniament stradal.

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin se face potrivit unui contractul de finanţare nerambursabilă semnat între Primăria Timişoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în 4 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului depăşeşte suma de 101 milioane de lei, din care cofinanțare UE este de peste 67,5 milioane de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email