Lucrările la tronsonul II-zona Giarmata, realizate în proporție de aproximativ 13%

Sursă foto: ADR Vest

Lucrările la tronsonul II-zona Giarmata, până la Autostrada A1 sunt realizate în proporție de aproximativ 13%, transmite Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, care monitorizează implementarea proiectelor din cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, informând opinia publică despre evoluția lucrărilor.

 

Lucrările la tronsonul II-zona Giarmata, până la Autostrada A1 fac parte din proiectul de modernizare a DJ691, drumul județean care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Proiectul prevede lucrări pentru lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoarei și Centura Timișoarei – Autostrada A1 (km. 12+975), modernizarea a 10,25 kilometri de drum județean şi ranforsarea structurii de transport rutier existente.

Sursă foto: ADR Vest

Valoarea totală a proiectului este de 80,3 milioane lei, din care 66,4 milioane lei reprezintă buget nerambursabil, din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și de la Bugetul de stat, prin #Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Data de finalizare a investiției este, conform contractului de finanțare, 30 septembrie 2022. Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Timiş în parteneriat cu Primaria Dumbravita și Primăria Timișoara. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în septembrie 2020.

 

Print Friendly, PDF & Email