Lucrările la pasajul Popa Șapcă ar putea demara în toamnă

Anunţă primarul Timişoarei

Pasaj Popa Sapca TimisoaraProiectul de extindere a străzii Popa Șapcă și de realizare a unui pasaj în zonă a ajuns la stadiul semnării autorizației de construire. În aceste condiții, a anunțat primarul, dacă procedura de licitație se desfășoară în bune condiții, lucrările propriu-zise ar putea demara în toamnă.

 

Edilul Nicolae Robu a informat, azi, că a semnat autorizația de construire în vederea realizării lucrării care prevede lărgirea străzii Popa Șapcă și realizarea pasajului din zona Popa Șapcă – b-dul Antenei, urmând să fie întocmită documentația necesară pentru derularea licitației în vederea contractării executantului lucrărilor.

Primarul mai spune că, dacă procedura de licitație se desfășoară în bune condiții, atunci demararea propriu-zisă a lucrărilor s-ar putea petrece în toamnă. Nu a putut, însă, să precizeze cât anume ar putea dura execuția lucrărilor, apreciind doar că va fi nevoie de întreruperi temporare ale circulației în zonă și că ar exista premise pentru derularea lucrărilor într-un ritm susținut.

La finalul lunii iunie, Nicolae Robu a anunțat public că a revenit asupra unor decizii anterioare și că a decis asumarea, în paralel, a execuției lucrărilor în zonele Jiul și Popa Șapcă, din fonduri proprii  ale Primăriei Timișoara: „Am mai cumpănit și, într-un final, așa cum mi-am asumat atâtea – știu că pe unii îi voi nemulțumi – îmi asum demararea ambelor lucrări deodată, tocmai pentru a recupera din rămânerile în urmă ale orașului nostru. Când toate aceste lucrări vor fi gata, Timișoara va însemna cu adevărat un oraș modern, va fi un oraș în care vom avea o fluență excelentă în trafic”.

În ceea ce privește lucrările propriu-zise, care vizează extinderea străzii Popa Șapcă la patru benzi și realizarea pasajului, edilul anunța atunci că mai este necesară doar obținerea unui acord de principiu din partea  firmei care deține o parcelă în zonă, şi anume Timcon, în vederea preluării unei porțiuni de teren, menită să îngăduie organizarea de șantier și demararea efectivă a lucrărilor.

În cazul ambelor proiecte, mai anunța atunci primarul, există deja obținute avizele necesare de la CFR. Referindu-se la fondurile necesare execuției lucrărilor, edilul s-a arătat optimist, precizând că, în condițiile în care Timișoara a derulat în exercițiul financiar 2007 – 2013 un mare număr de proiecte cu finanțare europeană, urmează să îi fie rambursate Municipalității sumele investite în derularea acestor proiecte. Sume a căror valoare totală nu a putut-o estima, dar despre care a apreciat că se vor dovedi suficiente pentru a susține materializarea celor două proiecte asumate de către Municipalitate.

 

Citeşte şi:

Lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă, executate în paralel

Print Friendly, PDF & Email