Lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă, executate în paralel

Pasaj JiulEdilul Timişoarei anunţă că a decis asumarea, în paralel, a execuției lucrărilor în zonele Jiul și Popa Șapcă, lucrările urmând să fie susținute din fonduri proprii de către Primăria Timișoara.

 

Municipalitatea se pregătește să demareze lucrările la două proiecte majore de infrastructură, care urmează să fie realizate din fonduri proprii și despre care edilul spune că a decis să și le asume în paralel. „Am mai cumpănit și, într-un final, așa cum mi-am asumat atâtea – știu că pe unii îi voi nemulțumi – îmi asum demararea ambelor lucrări deodată, tocmai pentru a recupera din rămânerile în urmă ale orașului nostru. Când toate aceste lucrări vor fi gata, Timișoara va însemna cu adevărat un oraș modern, va fi un oraș în care vom avea o fluență excelentă în trafic”, a informat, azi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta a anunțat intenția de a demara, în paralel, lucrările din zona Jiul, ce vor include realizarea unui pod, extinderea la patru benzi a străzii Jiul și lărgirea pasajului Jiul și lucrările din zona Popa Șapcă. Acolo unde mai este nevoie doar de obținerea unui acord de principiu din partea firmei care deține o parcelă în zonă, şi anume Timcon, în vederea preluării unei porțiuni de teren, menită să îngăduie demararea efectivă a lucrărilor.

În ceea ce privește stadiul în care se află documentația referitoare la lărgirea pasajului Jiul, Nicolae Robu spune că aceasta a fost deja finalizată și trimisă la SEAP, pentru demararea procedurilor de licitație. Există, de aceea, premise ca, dacă licitația se va desfășura fără probleme, lucrările propriu-zise să poată fi demarate chiar în cursul acestui an, a anticipat acesta.

În cazul ambelor proiecte există deja obținute avizele necesare de la CFR, mai spune Nicolae Robu. Care a explicat și că, având în vedere importanța tuturor acestor obiective de infrastructură pentru fluidizarea traficului în Timișoara, dar și efortul financiar pe care susținerea lor de către Municipalitate îl implică, proiectele de infrastructură vor trebui prioritizate.

Referindu-se la fondurile necesare execuției lucrărilor, edilul s-a arătat optimist, precizând că, în condițiile în care Timișoara a derulat în exercițiul financiar 2007 – 2013 un mare număr de proiecte cu finanțare europeană, urmează să îi fie rambursate Municipalității sumele investite în derularea acestor proiecte. Sume a căror valoare totală nu a putut-o estima, dar despre care a apreciat că se vor dovedi suficiente pentru a susține materializarea celor două proiecte asumate de către Municipalitate.

Print Friendly, PDF & Email