Lucrările la casele de tip familial de la Lugoj și Găvojdia, reluate

Consiliul Judeţean Timiș transmite că a emis ordinul de începere a lucrărilor, astfel că lucrările la casele de tip familial de la Lugoj și Găvojdia au fost reluate.

 

Casele familiale și centrele de zi și de recuperare pentru copiii cu dizabilități de la Lugoj, Găvojdia și Periam intră în linie dreaptă cu noi constructori, anunţă Consiliul Judeţean Timiș. Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale la nivelul Județului Timiș, prin dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii necesare pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile din comunitate.

După un an de eforturi și după rezilierea cu fostul constructor, pot spune că în sfârșit proiectul a intrat pe un făgaș normal. Au fost rezolvate problemele cu fostul constructor, s-a realizat expertiza împreună cu actualizarea proiectului tehnic, s-a obținut avizul ADR VEST, s-a aprobat mărire de deviz general în plen și s-a finalizat achiziția lucrărilor de execuție, iar lucrările la șantierele de la Lugoj și Găvojdia au început. Proiectul intră în planul general amplu de reorganizare a beneficiarilor DGASPC. Sunt foarte optimist că vom termina în termen și vom lua toți banii europeni”, declară Marian Cosntantin Vasile, administratorul public al județului.

Potrivit acestuia, în curând vor începe construcțiile și la cele trei locuințe protejate, reabilitarea și extinderea centrului de zi de la Periam, unde a fost semnat contractul de execuție, urmând ca în cel mai scurt timp să se demareze lucrările.

Termenul de execuție este de 12 luni. Cele trei proiecte sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, iar investiția totală este de peste 5.3 milioane euro, adică mai mult de 26 de milioane de lei.

Împreună, casele vor putea găzdui 82 de beneficiari, iar centrele de zi vor deservi atât rezidenții caselor familiale, cât și până la 100 de persoane din comunitățile învecinate.

Print Friendly, PDF & Email