Lucrări suplimentare la trei secţii ale Spitalului pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara

Foto: PMT

Primăria Timişoara a semnat azi contractul pentru realizarea unor lucrări suplimentare necesare finalizării Corpului B al Spitalului pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Lucrările vizează Secțiile de Chirurgie, Neonatologie – prematuri și Laboratorul de pneumoftiziologie.

 

„Din cauza duratei lungi pentru realizare investiției, proiectul tehnic inițial a fost reactualizat pentru conformitate cu reglementările și tehnologiile apărute între timp. Lucrările suplimentare sunt necesare pentru a putea finaliza și pune în funcțiune, până în 2024, clădirea nouă de spital. Mai este necesară achiziția de aparatură medicală specializată, care va face obiectul unei licitații separate”, transmite Primăria Timişoara.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape aproape 6 milioane de lei, fără TVA, iar durata de implementare este de cinci luni.

Extinderea Corpului B al spitalului a început în anul 2014, structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. În această clădire nouă vor funcționa o Unitate de Primire Urgenţe, o Policlinică, laboratoarele de analize și Secţiile de Radiologie, Chirurgie, ATI şi Neonatologie – prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.

 

Print Friendly, PDF & Email