Lucrări de reparații şi întreţinere la Bastionul Theresia

Foto: CJ Timiş

Bastionul Theresia, secțiunea aflată în patrimoniul și administrarea Consiliului Județean Timiș, a beneficiat de reparații și lucrări de întreținere considerabile în valoare de peste 1.6 milioane lei, anunţă reprezentanţii administraţiei judeţene.

 

Lucrările, care au fost deja finalizate și recepționate, au constat în curățarea și repararea pavajului de piatră naturală, reabilitarea platformelor pietonale din lemn și curățarea şi repararea zidurilor. În plus, s-a lucrat și la tencuielile și zugrăvelile exterioare. Ultimele lucrări de acest gen au fost făcute în 2010, spun reprezentanţii Consiliului Județean Timiș.

Foto: CJ Timiş

Bastionul este acum mai atrăgător pentru turiști. Ne prezentăm în 2023 cu un obiectiv demn de o Capitală Europeană a Culturii, un spațiu îngrijit și pus la punct, așa cum ne place să vedem în marile orașe europene. Nu vom permite să mai ajungem în aceeași situație. Punem astfel accent pe mentenanță, pentru că este mult mai eficient și ieftin să întreții, decât să repari”, declară președintele CJ Timiş, Alin Nica.

Foto: CJ Timiş

Oficialii CJ Timiş subliniază că revitalizarea Bastionului este una dintre prioritățile instituţiei şi reamintesc că una dintre primele măsuri a fost crearea unui regulament de organizare și funcționare, pentru îmbinarea eficientă a activității culturale cu serviciile HORECA, spațiile fiind închiriate diferiților furnizori prin licitație publică.

 

Print Friendly, PDF & Email