Lucrări de reabilitare termică la șase blocuri din Timişoara

Sursă foto: PMT

Șase blocuri de locuinâe din Timișoara intră în etapa de realizare a lucrărilor de reabilitare termică, după ce Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție. Imobilele au deja aprobate soluțiile revizuite de eficientizare energetică prin programul POR 2014-2020, anunţă Municipalitatea.

 

În vederea eficientizării energetice, vor fi izolate termic 135 de apartamente din blocurile situate pe str. Gh. Lazăr nr. 36, str. Brândușei nr. 4 și 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, str. Felix nr. 23 bl.75, sc. A+B și Aleea Cascadei nr. 1.

Pentru patru dintre ele a fost lansat deja ordinul de începere a execuției, iar pentru două a fost semnat contractul de execuție și urmează să se predea amplasamentul și să se lanseze ordinul de începere a lucrărilor, transmite Primăria.

Noile soluții de reabilitare energetică prevăd utilizarea sistemului termoizolant cu vată minerală bazaltică. Procesul este în curs și, pe măsură ce noile soluții sunt aprobate de consilierii locali, proiectele de reabilitare energetică a blocurilor incluse în Programul POR 2014 – 2020 vor intra în următoarea etapă de lansare a licitației de execuție și realizare a lucrărilor efective de termoizolare.

Reprezentanţii Primăriei mai spun că, săptămâna viitoare, vor fi supuse aprobării Consiliului Local documentațiile tehnico-economice revizuite pentru alte opt blocuri situate la următoarele adrese: str. Martir Dumitru Jugănaru nr. 13, str. Luminița Boțoc nr. 2 și nr. 4, str. Vasile Lucaciu nr. 18, str. Dropiei nr. 7, Calea Torontalului nr. 14, bd. Dâmbovița nr. 22 A și str. Brediceanu nr. 13-15.

Lucrările de reabilitare termică realizate prin programul POR au ca scop diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, prin limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii. Primăria Timișoara susține eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale și va continua accesarea de fonduri prin programe europene”, mai transmite Municipalitatea.

 

Print Friendly, PDF & Email