Lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială 15 din Timişoara

Şcoala Gimnazială nr. 15. Sursă foto: Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 15, de pe strada Chișodei nr.1/A, unde învaţă în jur de 300 de elevi.

 

Proiectul prevede menținerea destinației și a funcțiunii actuale de școală pentru corpul A, în timp ce corpul B va suferi o transformare majoră, astfel încât, la final, actualele ateliere și spații de depozitare să devină săli de clasă, transmite Municipalitatea. Lucrările vor fi gata în termen de 6 luni de la semnarea ordinului de începere și vor fi finanțate de la bugetul local și co-finanțate din fonduri nerambursabile.

„Este un proiect cu două beneficii majore. Pe de-o parte, îmbunătățim semnificativ condițiile pentru elevii școlii, iar pe de altă parte, deschidem noi săli de clasă în care vor învăța aproximativ 100 de elevi. Corpul B va fi extins și recompartimentat, iar corpul A va trece prin lucrări de reabilitare, contribuind la îmbunătățirea calității educației. Este cea de-a 9-a școală unde începem investiții, în mai puțin de 3 ani, fie pentru a construi noi spații, fie pentru a le reabilita pe cele existente”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Conform proiectului, la Școala Gimnazială 15 se vor face lucrări de reabilitarea termică a corpului A prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj, vor fi schimbate finisajele exterioare pentru a îmbunătăți aspectul clădirii, iar corpul B şi va fi extins cu un etaj și recompartimentat pentru a fi create patru clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

Primăria Municipiului Timișoara transmite că face eforturi pentru obținerea de fonduri europene, pentru a construi spații noi și pentru a reabilita școlile care au fost neglijate până acum, așa cum este și Gimnazială 15.

 

 

Print Friendly, PDF & Email