Lucrări de modernizare la Spitalul CFR Timișoara

Foto: SPitalul CFR Timişoara

Au demarat lucrările de refacere și modernizare la clădirea ce adăpostește secțiile de Oftalmologie și ORL ale Spitalului Clinic CF Timişoara.

 

Ultimele intervenții majore la acest imobil amplasat în curtea Spitalului Clinic CF Timișoara, construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, au fost făcute acum câțiva zeci de ani, spun reprezentanţii spitalului. Subsolul clădirii era într-o avansată stare de degradare din cauza umezelii produsă de infiltrațiile de apă, iar în ceea ce privește acoperișul clădirii, exista în permanență riscul ca un vânt mai puternic să smulgă țiglele.

Vorbim de o clădire foarte veche în care nu s-a investit de ani buni. Imobilul a aparținut Primăriei Timișoara până acum un an, când l-am obținut în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Realizarea documentației, a proiectului, licitațiile pentru desemnarea constructorului s-au întins pe parcursului unui an. Nu demult s-a semnat contractul și imediat constructorul s-a apucat de lucru. Până acum avansează foarte bine și, dacă își menține ritmul, până la începutul anului viitor lucrarea va fi finalizată. Sperăm că Anul Nou să ne găsească cu o clădire parțial refăcută”, spune Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.

În cadrul lucrărilor, vor fi schimbate țevile de apă și canalizare, se va face o recompartimentare a demisolului și a magaziei de la subsol, se va igieniza clădirea, se va turna șapă și se va monta un covor special din PVC. În paralel, o altă echipă lucrează la refacerea acoperișului. Se schimbă o bună parte a structurii de lemn și toate țiglele.

În imobil funcționează Secțiile de Oftalmologie și ORL, fiecare cu câte 25 de paturi, dar și un bloc operator pentru intervențiile chirurgicale din sfera celor două specializări.

Lucrările de reparații și modernizări se fac cu bani de la bugetul de stat, fondurile alocate fiind de peste 750.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email