Lucrări de extindere şi modernizare la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

Foto: Primăria Timişoara

Primăria Timişoara anunţă lucrări de extindere și modernizare la Centrul de Recuperare Medicală Respiratorie al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumofitiziologie „Victor Babeș”. Investiţia se ridică la mai mult de opt milioane de euro.

 

Lucrările vizează extinderea Centrului de Recuperare Medicală prin realizarea a două corpuri principale articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă. Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a două case de scară și trei lifturi.

În cadrul noului ansamblu vor fi construite 13 de saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, o sală de conferințe de 50 de persoane, o sală de curs de 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției este de 37 de milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA, respectiv 8 milioane euro (8.316.578 euro)inclusiv TVA) Durata lucrărilor este de 24 de luni.

Lucrările, spune primarul Nicolae Robu, realizate de Constructim SA Timişoara, încep cu bani de la bugetul local, dar se așteaptă și fonduri de la Guvern.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, spune, potrivit Radio Timişoara, că are în plan și alte investiții, dacă vor exista fonduri: „Vrem să demarăm în toamnă Corpul de diagnostic de cancer și nu numai cancer pulmonar, ci orice cancer. În toamnă aducem cel mai performant mamograf pentru neoplaziile de sân din Europa de Est și sperăm să facem proiectul de radiochirurgie care va deservi practic toți pacienții cu tumori solide. Deci proiecte avem, atât timp cât suntem susținuți. Ați văzut că pe de o parte suntem cu Covid, pe de altă parte suntem cu proiectele de infrastructură și vrem să mergem înainte.

Print Friendly, PDF & Email