Lucrare de artă, de mari dimensiuni, creată de elevi timişoreni

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat. Publicul este invitat să vadă rezultatul, o lucrare de artă în ceramică, de mari dimensiuni.

 

Vernisajul lucrării de artă murală / ceramică va avea lo vineri, 31 mai, de la ora 18. Lucrarea, care măsoară aproximativ 20 de metri pătrați, va rămâne permanent pe unul din pereții Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.

În paralel cu parcurgerea conceptelor teoretice pe parcursul desfășurării proiectului Spaţii interdimensionale, desfășurat de Asociația Artdendum cu sprijinul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, elevii au fost, zilele acestea, implicați într-un atelier practic de implementare a noilor cunoștințe dobândite în ultimele trei luni şi au creat împreună, sub ghidajul unor artiști plastici profesioniști, această lucrare de artă monumentală.

Proiectul Spaţii interdimensionale a debutat în data de 15 martie cu ateliere de arhitectură în cadrul Liceului de Arte Plastice din Timișoara. Ulterior, atelierele au continuat implicând elevii de la Colegiul Național Bănățean și de la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Elevii au aprofundat construcția „solidelor Platonice” (tetraedrul, hexaedrul, octaedrul, dodecaedrul, icosaedrul, integrate de cunoscutul filosof  în ceea ce a numit geometria sacră) prin descrierea, desenarea și înțelegerea lor, spun coordonatorii proiectului. Ulterior, ghidați de designerul ambiental Mihai Caraghiaur, elevii au descoperit cum pot folosi aceste forme în înfrumusețarea mediului din jurul lor.

Lucrarea Spaţii interdimensionale a fost realizată sub ghidajul designerului Mihai Caraghiaur și al artistului vizual Cristian Horațiu Pavelescu, profesor în cadrul Liceului de Arte Plastice din Timișoara

Proiectul Spaţii interdimensionale este desfășurat de Asociaţia Artdendum.

 

Print Friendly, PDF & Email