Lucian Vărşăndan a primit Insigna de Aur din partea Forumului Democrat al Germanilor din Banat

Fostul director al Teatrului German de Stat din Timişoara, Lucian Vărşăndan, a primit cea mai înaltă distincţie a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

 

Forumul Democrat al Germanilor din Banat a organizat o adunare a reprezentanţilor care a avut drept scop nu doar prezentarea bilanţului anual, ci şi alegerea noului consiliu director şi al preşedintelui. Noul preşedinte a fost ales Johann Fernbach, iar vicepreşedinţi, Dagmar Şiclovan, Erwin Josef Ţigla şi Michael Szellner.

Cu această ocazie, lui Lucian Vărşăndan i-a fost decernată Insigna de Aur al Forumului Democrat al Germanilor din Banat, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei, pentru întreaga sa activitate în fruntea Teatrului German de Stat din Timişoara în sprijinul promovării limbii şi culturii germane.

Lucian Vărșăndan, în vârstă de 42 de ani, a fost, între anii 2007 și 2017, directorul TGST, iar în 2016, secretar de stat în Ministerul Culturii. Mandatul său la TGST s-a încheiat în 31 octombrie 2017, după ce Primăria Timişoara nu a mai încheiat cu acesta un nou contract de management, pentru încă un mandat.

Print Friendly, PDF & Email