Lucia Varga iniţiază o lege care introduce defrişările ilegale în Legea siguranţei naţionale

Defrisare ilegalaFostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, anunţă că împreună cu 64 de deputaţi P.N.L. iniţiază o modificare a Legii siguranţei naţionale în care să fie menţionate defrişările ilegale de peste un hectar drept o vulnerabilitatea la adresa siguranţei României.

 

Lucia Varga a prezentat iniţiativa legislativă, precizând că propunerea sa nu a fost acceptată de premierul Victor Ponta în momentul în care era membru al Guvernului. „Azi (miercuri – n.r.) vom depune acest act normativ de modificare a Legii siguranţei naţionale, declarând ca vulnerabilitate defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de un hectar, precum şi reducerea fără aprobări legale a consistenţei un arboret cu mai mult de 50% faţă de prevederile amenajamentului silvic în vigoare”, declară, citată de Mediafax, Lucia Varga, fost ministru delegat al Apelor şi Pădurilor. Aceasta mai spune că, dacă va fi voinţă politică în Parlament pentru a trece acest act normativ, înseamnă că instituţii ale statului cu responsabilitate privind siguranţa cetăţenilor şi a comunităţilor, precum Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul Român de Informaţii, vor putea interveni alături de Ministerul Mediului şi Departamentului pentru ape, păduri şi piscicultură pentru reducerea corupţiei din sistem şi pentru reducerea jafului cu care ne confruntăm.

De asemenea, liderul deputaţilor P.N.L., George Scutaru, a menţionat că din discuţiile neoficiale pe care le-a avut cu parlamentari din alte partide „există o mare reticenţă de a susţine Codul silvic şi această propunere la Legea siguranţei naţionale”. El a menţionat că, în cazul în care nu va exista o presiune publică pe subiectul defrişărilor ilegale din Parlament, va rezulta un „proiect de lege cu dinţii scoşi”.

Print Friendly, PDF & Email