Locuri disponibile pentru înscrierea în Programul Rabla, la Timişoara

Până în 31 august, timișorenii se mai pot înscrie în Programul Rabla local privind casarea autovehiculelor uzate. Primăria Timișoara a alocat buget pentru 4700 de vehicule.

 

Solicitanţii, persoane fizice cu domiciliul în Timișoara, se pot înscrie pe site-ul AFM, până în 31 august, ora 16.30, la acest link.

Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei și 2400 de lei din finanțarea alocată din Fondul pentru mediu.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicația AFM, reamintesc reprezentanţii Primăriei Timişoara: “Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul Casa verde fotovoltaice 2023). Dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi făcute înscrieri pentru un singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.”

Municipalitatea recomandă solicitanților să își creeze cont atât pe site-ul AFM, cât și pe site-ul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, în cazul în care nu au deja. Crearea contului pe site-ul DFMT este necesară pentru primirea notificărilor după finalizarea perioadei de înscriere precum și pentru depunerea documentelor în etapele ulterioare ale programului.

“Încurajăm timișorenii să se înscrie pentru a beneficia de această oportunitate, utilă atât pentru eliminarea autovehiculelor uzate de pe străzile orașului, dar și pentru reducerea nivelului de poluare, în beneficiul întregii comunități. 1000 de proprietari de mașini uzate din Timișoara s-au înscris deja în program”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Informații suplimentare despre derularea programului, condiții de eligibilitate pentru solicitanți și autoturisme și etapele care urmează după finalizarea înscrierilor pot fi aflate accesând acest link.

Print Friendly, PDF & Email