Locuri de muncă în construcţii, în Israel

muncitori-in-constructiiMuncitorii calificaţi în construcţii pot obţine contracte de muncă în Israel, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă.

 

Cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, anunţă, printr-un comunicat, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş. Care menţionează că angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Israel, încheiat la 24 iunie 2014, între Ministerul român al Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă şi calificare, şi experienţă într-una din meseriile următoare: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari – betoniști, zidari – faianțari, specializaţi în acoperirea podelelor și pereților cu faianță – în toate cele trei situaţii cunoaşterea citirii planurilor de construcţii fiind obligatorie – şi zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Cei interesați de un astfel de post trebuie să nu fi lucrat anterior în Israel, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor,  să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic pentru muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi, şi să nu sufere de anumite boli cronice.

Pentru orice informaţii legate de program, contactaţi consilierii EURES din cadrul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă”, spune Simona Potîng, purtătorul de cuvânt al AJOFM Timiş.

Print Friendly, PDF & Email