Locul doi naţional, pentru Universitatea de Vest din Timişoara, în Hexagonul Facultăților de Drept

Echipa Facultății de Drept a Universităţii de Vest din Timișoara s-a situat pe locul II la concursul studenţesc național în domeniul dreptului, Hexagonul Facultăților de Drept.

 

La ediţia de anul acesta a Hexagonului Facultăților de Drept, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timișoara a câştigat locul II şi s-a situat pe podium la toate probele ştiinţifice:

  • echipa de Drept constituțional, formată din Alexandra Olariu şi Alexandra Modrea și coordonată de lect. dr. Andreea Verteș-Olteanu, a ocupat locul I;
  • echipa de Drept civil, formată din Sena Birgean și Geanny Mărinică și coordonată de drd. Maximilian-Andrei Druță, a ocupat locul III;
  • echipa de Drept penal, formată din Andrei Zlatan Botezatu și Flavius Diblaru și coordonată de lect. dr. Laura Stănilă, a ocupat locul III.

La pregătirea studenților au mai contribuit conf. dr. Florin Mangu, lect. dr. Codruţa Guzei-Mangu şi drd. Alexandra Bob (drept civil), respectiv drd. Cristina Nicorici (drept penal).

La acelaşi concurs, Facultatea de Drept din Timişoara a obţinut locul I la proba de street-ball, respectiv locul III la proba de tenis de masă. Pregătirea echipelor pentru probele sportive a fost coordonată de prof. dr. Florin Moţiu şi lect. dr. Sergiu Stănilă.

Rezultatele obținute se înscriu în linia ascendentă a participărilor la Hexagonul Facultăţilor de Drept, în ultimii șase ani Facultatea de Drept a UVT ocupând trei locuri II și două locuri III în clasamentul general al competițieil, anunţă reprezentanţii universităţii.

Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT a fost alcătuită din: Alexandra Olariu, Alexandra Modrea (Drept constituţional); Sena Birgean, Geanny Mărinică (Drept civil); Andrei Zlatan Botezatu, Flavius Diblaru (Drept penal); Sorin Bîzu (tenis de masă); Sabrina Duțu, Larisa Parlea, Bianca Vaisa, Ana Maria Preda, Roxana Oprea (street-ball); Răzvan Stolojescu, Alexandru Ștehuță, Igor Jivcovici, Alin Cazmir, Robert Radu Schmidt, Nicola Carabenciov, Dan Bădeț, Robert David Nicorici, Filipp Zan (fotbal); Petru Mihai Viocan (şah).

Calitatea procesului educațional din Universitate este confirmată și de astfel de concursuri. Ne măsurăm și intrăm în competiție cu cei mai buni, iar rezultatele sunt absolut onorante. Linia ascendentă a rezultatelor din ultimii ani arată preocuparea comunității noastre de a se îmbunătăți în permanență”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Concursul Hexagonul Facultăților de Drept este organizat anual între echipele facultăţilor de drept ale Universității din București, Universității „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universităţii „Al.I. Cuza”, din Iași, Universităţii „Lucian Blaga”, din Sibiu, Universităţii din Craiova și Universităţii de Vest din Timișoara.

Concursul include trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și patru probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Print Friendly, PDF & Email