Locuitorii din 70 de localităţi timişene, conectaţi la reţelele de gaze naturale

Peste 200.000 de locuitori din  70 de localităţi din Timiş vor fi conectaţi la reţelele de gaze naturale ce vor fi realizate de Transgaz, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat lansarea unuia dintre cele mai importante proiecte pe care le are în vedere pentru dezvoltarea județului, şi anume extinderea alimentării cu gaze naturale și înființarea de noi distribuții de gaze.

„Pentru a putea beneficia de proiect cât mai mulți cetățeni, am creat la nivelul județului Timiș cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, din care fac parte 71 de Primării și Consiliul Județean, pas obligatoriu și singurul legal”, declară Călin Dobra.

Scopul acestor Asociații de Dezvoltare Intercomunitară este de a finanța și contracta un studiu de fezabilitate care, după avizarea de către ANRE, va fi predat Transgaz care va realiza lucrările de transport al gazelor naturale iar apoi să demarăm licitațiile pentru distribuție gaze naturale .

Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară nou înființate sunt: ADI Gaz Vest, cu aproximativ 78.000 de potențial beneficiari, ADI Gaz Nord, cu aproximativ 32.000 de potențial beneficiari, ADI Gaz Centru, cu aproximativ 25.000 de potențial beneficiari, ADI Gaz Est cu aproximativ 35.000  de potențial beneficiari, şi ADI Gaz Sud, cu aproximativ 44.000 de potențial beneficiari.

Călin Dobra mai spune că, în trei luni de la constituirea oficială a celor cinci Asociații de Dezvoltare Intercomunitară ar putea fi finalizate studiile de fezabilitate privind traseele necesarului de conducte, plătite din bugetele Primăriilor, astfel încât documentele să ajungă la Transgaz până la începutul anului 2019.

Drumul pe care îl avem de parcurs este abia la început, dar vă asigur că voi face tot ce depinde de mine ca acest important obiectiv să se materializeze”, dă asigurări preşedintele CJ Timiş.

Acesta menţionează că decizia de a dezvolta aceste Asociații de Dezvoltare Intercomunitară a fost luată de administraţia judeţeană în urma unor discuţii purtate luna trecută cu ministrul Economiei şi cu preşedintele Transgaz, când mai multe localităţi din sudul judeţului Timiş au rămas mai multe zile fără încălzire şi apă caldă, din cauza sistării furnizării gazului.

 

Print Friendly, PDF & Email