Locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități, construite la Periam

Foto: Consiliul Judeţean Timiş

Azi a fost semnat contractul de proiectare și execuție a trei locuințe protejate, care vor fi construite în Periam, fiind destinate persoanelor cu dizabilități. În aceaşi localitate se va realiza și un centru de zi.

 

Conform contractului, semnat azi de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, locuințele protejate de la Periam sunt destinate unui număr de 30 de beneficiari, rezidenți ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia.

Potrivit CJ Timiş, fiecare clădire va avea câte două zone funcționale, una destinată personalului și alta persoanelor cu dizabilități, beneficiarilor. Fiecare casă va avea, printre altele, cinci camere de câte două paturi, special amenajate, o cameră de zi pentru diverse activități, o bucătărie cu loc de luat masa și patru grupuri sanitare configurate pentru persoane cu dizabilități. Toate spațiile comune vor fi accesibile beneficiarilor, inclusiv celor cu mobilitate redusă, care se deplasează în fotoliu rulant, conform normelor în vigoare.

Pe lângă cele trei locuințe, va fi reabilitat și dotat un centru de zi, situat în apropierea locuințelor protejate nou construite, fiind destinat celor 30 de beneficiari, cât și unui număr de 10 persoane din localitate.

Investiția se ridică la 3,6 milioane lei, fără TVA, instituția asigurând finanțarea printr-un proiect european.

Termenul de realizare a proiectului tehnic este de trei luni, iar lucrările vor fi executate pe o perioadă de 18 luni, anunţă CJ Timiş.

Investiția ne va permite să asigurăm condiții mult mai bune pentru persoanele cu dizabilități. Am reușit să atragem o finanțare europeană importantă. Proiectul de la Periam nu este singular. Construim astfel de locuințe, pe fonduri europene, și la Găvojdia și Lugoj. Beneficiarii locuințelor vor trăi într-un mediu similar cu cel al unei familii, fapt extrem de important pentru dezvoltarea lor normală”, spune Călin Dobra.

Print Friendly, PDF & Email