Localităţi în care se circulă fără declaraţie pe proprie răspundere

Prefect Liliana Oneţ. Foto: Constantin Duma

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit lista localităţilor unde este permis accesul fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere.

 

Un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență din 21 mai, a  stabilit zonele în care se poate circula fără declarație pe proprie răspundere, adică pe teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 km ca perimentru in jurul acestora, dar nu mai mult de limita județului.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat lista localităţilor cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul Timișoarei unde este permis accesul fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere. Este vorba despre următoarele localităţi: Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled şi Iecea Mare.

Decizia se aplică şi localităților arondate comunelor Uivar şi Topolovăţu Mare şi oraşului Ciacova.  Astfel, localnicii din Răuți şi Sânmartinul Maghiar nu au nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasare la Uivar, cei din Șuștra şi Cralovăț, pentru deplasarea la Topolovățu Mare, iar cei din Petroman şi Obad pentru deplasarea la Ciacova.

Acelaşi ordin de deplasare fără restriciţii se aplică localităţilor cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul Lugojului: Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Balinț, Bethausen. La fel, localităților: Baloșești (arondată comunei Tomești) şi Petrovaselo şi Stanciova (arondate orașului Recaș).

Prefectura Timiş atenţionează că trebuie respectate cu strictețe, în continuare, toate prevederile HG 394/2020, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata stării acesteia, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.

Prefectul Liliana Oneț face apel la locuitorii județului să respecte obligația privind purtarea măștii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun, în spațiile comerciale și la locul de muncă.

Print Friendly, PDF & Email