Lir’Art, ora de întâlnire cu arta

Imobilul care adăposteşte şi Sala Lira, cunoscut ca Palatul Cazinoului Tinutului de Sus Timişoara Foto: Spotlight Heritage Timisoara

Pentru că foarte multă lume cunoaște Casa de Cultură ca „Sala Lira”, reprezentanţii acestei instituţii şi-au propus ca Lira să devină un brand, sub „umbrela” căruia să aducă aproape publicul de toate vârstele.

 

Așa s-a născut, anul trecut, proiectul Lira Tea Talks care, pentru o oră în fiecare lună, transformă Galeria Rotonda în „studio” de televiziune, unde au loc interviuri cu oameni de cultură care ne trec pragul, în proiecte minunate.

Acum, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara anunţă că a pregătit un alt proiect, intitulat Lir’Art, în cadrul căruia vor avea loc vernisaje-lecție gândite pentru elevii de ciclu primar din școlile timișorene. Sub egida „Dacă e marți, e artă!”, cei mic sunt aşteptaţi în fiecare marți, de la ora 11, la întâlnire cu arta şi cu artiștii.

Prima expoziție din cadrul Lir’Art se numește Fluid și este compusă din lucrări realizate de tânărul artist Ilie Dragomir. Acestea au ca temă ideea de fluiditate, de mișcare și transformare, în arta abstractă și va fi pe simeze până în 4 februarie.

Pentru a evita suprapuneri de clase, mai ales în această perioadă, vă rugăm să vă programați la tel. 0741-060525.

 

Print Friendly, PDF & Email