Linie telefonică gratuită pentru părinții ai căror copii au dificultăți emoționale în perioada de izolare socială

Foto: Salvați Copiii

Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009, o linie telefonică gratuită pentru părinții ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în perioada de izolare social. În proiect sunt implicați și psihologi din Timișoara.

 

16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București vor oferi consiliere și suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză. Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11-19.

Serviciul se adresează îndeosebi părinților ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale induse de izolarea socială, ca parte a măsurilor de prevenție a răspândirii Covid-19, dar și celorlalți adulți care au nevoie de sprijin emoțional în acest context.

Ne confruntăm cu o criză situațională multifațetată: virus necunoscut, posibilitatea de a ne infesta (noi sau cei apropiați nouă), îngrijorări pentru cei aflați la distanță, izolarea și distanțarea socială, îngrijorări legate de locul de muncă, de criza financiară anunțată, etc. În asemenea situații care conduc la amplificarea stresului resimțit, adultul trebuie să fie o sursă de siguranță și confort pentru copil. Atât adultul, cât și copilul pot experimenta, în situații de stres ridicat, stări precum: anxietate, neajutorare, furie, rușine sau vinovăție, confuzie sau frică. Astfel că, în această perioadă este posibil să trăim mai frecvent aceste emoții negative, percepute neplăcut și stresant. Sunt, de fapt, răspunsuri emoționale pe care oamenii le trăiesc în asemenea situații. Este absolut necesar să normalizăm emoțiile trăite, fără a încerca  să minimizăm situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și a-și menține echilibrul emoțional”, explică Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Pentru a veni în sprijinul adulților și al copiilor, Salvați Copiii a creat o secțiune de resurse utile pe site-ul său: www.salvaticopiii.ro/coronavirus/resurse-pentru-parinti

Resursele pregătite de specialiști se referă la: sfaturi generale pentru părinți legate de modul în care se poate față fricii în această perioadă, în care le pot explica copiilor anxioși despre Covid-19, în care își pot da seama că cei mici sunt afectați, dar și sfaturi privind activitățile care pot fi făcute acasă cu copiii sau jocuri care implică întreaga familie.

Print Friendly, PDF & Email