Limită de greutate și de vârstă pentru utilizarea echipamentelor de joacă din parcurile Timişoarei

Copiii care au o greutate de peste 54 de kilograme şi cei cu vârste peste 14 ani nu au voie să utilizeze echipamentele de joacă din parcurile publice din Timişoara.

 

Consiliul Local Timişoara a adoptat, în ultima şedinţă din acest an, un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al Municipiului Timişoara, anunță Mediafax.

Noile reguli vor include şi interzicerea utilizării echipamentelor de joacă de către copiii care au o greutate de peste 54 de kilograme și de către cei cu vârste mai mari de 14 ani.

Copiii care încalcă aceste reguli, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara, nu vor fi totuşi amendaţi dacă folosesc echipamentele de joacă, pentru că legea nu prevede sancţiuni în astfel de cazuri, ci că aceste reglementări reprezintă doar o „completare birocratică„.

Decizia Municipalității vine după ce șeful Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara a fost amendat cu 500 de lei de Protecţia Consumatorului pentru că nu existau limitări de greutate şi de vârstă în parcurile din oraş, în ceea ce priveşte utilizarea echipamentelor de joacă.

Print Friendly, PDF & Email