Liderul unei grupări interlope din Timişoara, Sorin Udrea, pus în libertate

Tribunalul Timiş l-a pus în libertate pe liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, Sorin Udrea, după ce în luna iunie fusese arestat pentru mai multe infracţiuni. Decizia Tribunalului poate fi, însă, atacată.

O decizie atacabilă

Sorin UdreaTribunalul Timiş a decis, luni, în­locuirea măsurii de arestare preven­tivă cu interdicţia de a părăsi localita­tea pe numele lui Sorin Udrea şi a altor doi camarazi ai acestuia. “Tribu­nalul Timiş a înlocuit măsura arestării preventive pentru Sorin Udrea, Viorel Cosma şi Stelian Mocanu, cu inter­dicţia de a părăsi localitatea de domi­ciliu, respectiv Timişoara, Dumbrăviţa şi Moldova Nouă, fiind totodată obligaţi să respecte anumite condiţii stabilite de instanţă. Tribunalul Timiş a men­ţinut, totuşi, decizia de arestare pre­ventivă pe numele lui Caius Gazibara”, declară, citată de Mediafax, Lavinia Biriş, purtătorul de cuvânt al Tribu­nalului Timiş.

Potrivit acesteia, decizia Tribu­nalului Timiş poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara, în termen de 24 de ore de la comunicare.

Sorin Udrea este acuzat de con­stituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive in­terzise, efectuarea fără drept de ope­raţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Viorel Cosma, cunoscut ca “Vio Blondu”, şi Stelian Mocanu sunt acu­zaţi de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată şi la contrabandă şi şantaj, în timp ce Caius Gazibara este acuzat de constituire de grup infrac­ţio­nal organizat, ultraj contra bunelor mo­ravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii pu­blice, tentativă de omor calificat şi port fără drept a cuţitului în locurile publice.

Unsprezece membri ai unei gru­pări specializate în infracţiuni cu vio­lenţă din Timişoara, condusă de Sorin Udrea, au fost reţinuţi, în luna iunie, în urma unor descinderi, cinci dintre membrii reţelei, între care şi Udrea, fiind ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci. Procurorii au emis atunci ordonanţe de reţinere pe nu­mele a şapte dintre membrii grupării, iar ulterior au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Timiş, Sorin Udrea şi alte trei persoane – Viorel Cosma, Stelian Mocanu şi Caius Gazi­bara. În cazul altor doi membri ai re­ţelei – Darius Gazibara şi Ciprian Ga­vrilă –, magistraţii au dispus cerce­tarea în libertate.

Antecendente violente

Sorin Udrea, lider al lumii inter­lope din Timişoara, a fost implicat în ultimii ani în mai multe infracţiuni cu violenţă. Printre altele, este acuzat că aranja meciuri de fotbal din divizia secundă şi jefuia traficanţi de ţigări.

Udrea este cercetat şi într-un caz de tentativă de omor, după ce la sfâr­şitul lunii mai a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul Timişoarei. În urma conflic­tului, un bărbat a ajuns la spital, cu o sabie înfiptă în umăr. Scandalul iz­bucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima.

În 11 iulie, un agent de la Secţia 1 Poliţie Timişoara a fost audiat de procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara, în dosarul lui Sorin Udrea, poliţistul fiind suspectat că i-ar fi oferit lui Udrea o carabină cu lunetă şi amortizor, dar şi cartuşe. Sorin Udrea fusese prins cu această armă în decembrie 2011 când, în urma unei informaţii, oamenii legii l-au oprit în trafic şi i-au verificat autotu­rismul. Atunci au constatat că arma aparţine unui poliţist, însă când au luat legătura cu acesta, bărbatul le-a decla­rat că a vândut arma unuia dintre prie­tenii lui Udrea, dar că în acte a rămas proprietar al carabinei.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro