Liderul reţelei de traficanţi din care făcea parte fostul soţ al lui Brigitte Năstase a fost prins

Paul Manzu Foto debanatPaul Mânzu, liderul reţelei de traficanţi de persoane din care făcea parte şi fostul soţ al lui Brigitte Năstase, a fost prins, luni, în Bucureşti. Acesta fusese dat în urmărire internaţională.

 

Paul Mânzu, în vârstă de 47 ani, a fost prins, ieri, în Bucureşti, de ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, în baza unei informaţii primite de aceştia, anunţă Mediafax. Mânzu fusese dat în urmărire naţională şi internaţională după ce în 19 iunie pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru trafic de minori, proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat. În aceea zi, Mânzu fusese dus la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare, dar cum ordonanţa de reţinere emisă pe numele său expirase, acesta a plecat acasă, iar după pronunţarea deciziei de arestare, nu s-a mai prezentat la Poliţie.

Cu o zi înainte, în 18 iunie, procurorii DIICOT au făcut 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind şi Gino Manzotti, membru al trupei DJ Project, un poliţist, un judecătir şi câţiva lideri ai lumii interlope din Timişoara. Anchetatorii afirmau că aceştia plasau tinere, unele minore, pentru prostituţie. Reţeaua era condusă de Paul Mânzu, la vila căruia aveau loc întâlnirile. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale, iar dacă, pe viitor, refuzau să se supună, erau ameninţate că înregistrările vor fi trimise părinţilor. Vizaţi de percheziţii, spuneau surse judiciare, au mai fost Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, actuala soţie a lui Ilie Năstase, poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project. La audieri au fost duşi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara,  şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

După audieri cinci persoane au fost reţinute, printre acestea, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi poliţistul Ovidiu Gâţan, alte şapte fiind puse sub control judiciar, printre acestea fiind judecătorul Nicolae Aurel Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti, de la DJ Project.

Paul Mânzu Bărbatul urmează a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email