Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, face apel la mobilizarea electoratului de dreapta: “Trebuie stopată PSD-izare a ţării”

Nicolae RobuVotul din cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale are drept miză stoparea PSD-izării României, declară preşedintele PNL Timiş, Nicoale Robu. Acesta apreciază că diferenţa de 10% înregistrată în primul tur între cei doi candidaţi poate fi recuperată, prin mobilizarea masivă la vot a celor care nu înţeleg că, de dezmorţirea civică şi de exercitarea dreptului constituţional la vot, depinde stoparea accesului PSD la acapararea exclusivă a puterii.

 

„Trezirea civică a cetăţenilor, o şansă la a stopa PSD-izarea României”

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a adresat, vineri, un apel electoratului de dreapta, prin intermediul căruia a solicitat susţinerea candidatului ACL Klaus Iohannis, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Acesta a precizat că apelul pentru unitatea dreptei se adresează şi votanţilor tuturor candidaţilor de dreapta care nu s-au calificat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Nicolae Robu a apreciat că, doar prin solidarizarea tuturor cetăţenilor în jurul candidatului de dreapta, se poate stopa ceea ce a numit procesul de PSD-izare a ţării. „Am văzut cum înţelege PSD să exercite puterea”, a declarat preşedintele PNL Timiş, care a adăugat că mobilizarea din acest moment este menită să blocheze accesul PSD înspre acapararea puterii şi să ducă, în perspectivă, la înlăturarea PSD de la guvernare.

Suntem conştienţi că lupta e strânsă”, afirmă liderul liberal, referindu-se la diferenţa de 10% înregistrată în primul tur între cei doi candidaţi. Acesta a adăugat, însă, că diferenţa poate fi recuperată, prin implicare. Şi, a mai declarat el, reprezentanţii dreptei mizează pe ceea ce acesta a numit „trezirea civică a unei părţi a cetăţenilor care au considerat că nu merită să se implice în actul politic”.

Preşedintele PNL Timiş a apreciat şi că, pentru a stopa PSD-izarea ţării, toţi cetăţenii trebuie să înţeleagă că trebuie să uzeze de dreptul lor constituţional la vot şi să renunţe la starea de apatie, pe care acesta a catalogat-o drept explicabilă, în urma decepţiilor repetate experimentate de români de la Revoluţie încoace. În context, preşedintele PNL Timiş a apreciat că tenacitatea şi perseverenţa sunt atribute necesare într-o democraţie şi a adăugat că românii trebuie “să îşi păstreze ochii minţii şi ai sufletului tot mai bine deschişi, pentru a putea alege cât mai bine”.

„Candidatul ACL va fi susţinut de către votanţi ai tuturor candidaţilor de dreapta”

Preşedintele PNL Timiş şi-a exprimat convingerea că o mare parte dintre votanţii celorlalţi candidaţi de dreapta, care nu s-au calificat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, îl vor vota, în turul al doilea, pe Klaus Iohannis. Şi aceasta, indiferent de mesajele de susţinere oficiale adresate de candidaţii înscrişi în cursă în primul tur.  “Există semnale în acest sens”, a declarat preşedintele PNL Timiş Nicolae Robu, referindu-se la votanţi ai candidatului PRM Corneliu Vadim Tudor şi ai candidatului PP-DD Dan Diaconescu, care au transmis că, în pofida mesajelor oficiale de susţinere a candidatului PSD de către reprezentanţii celor două partide, îi vor acorda votul, în turul al doilea, candidatului ACL.

În ceae ce priveşte votanţii din primul tur al Monicăi Macovei, preşedintele PNL Timiş a declarat că „se înţelege că aceştia vor vota cu Klaus Iohannis”, în vreme ce votanţii Elenei Udreanu o să voteze niciunul dintre ei cu Victor Ponta, indiferent ce îndemnuri vor primi”.

Nicolae Robu s-a exprimat în termeni la fel de optimişti şi în ce priveşte votanţii din primul tur ai reprezentantului PLR, Călin Popescu Tăriceanu, propus recent de către Victor Ponta pentru ocuparea poziţiei de prim-ministru, în eventualitatea câştigării alegerilor de către actualul premier. Potrivit aprecierii preşedintelui PNL Timiş Nicolae Robu, votanţii lui Călin Popescu Tăriceanu se vor împărţi în trei categorii: cei care îl vor urma, ca opţiune, pe Călin Popescu Tăriceanu, cei care îi vor acorda votul lor lui Klaus Iohannis şi o parte care nu vor merge la vot.

Print Friendly, PDF & Email