Liderul PNL Timiş face lista „minciunilor debitate într-o singură oră de preşedintele PSD Timiş”

Nicolae RobuPrimarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, îl acuză pe preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, de minciuni. Şi face o listă a minciunilor pe care acesta le-a declarat aseară la un post local de televiziune.

 

Nicolae Robu, liderul PNL Timiş, îl acuză pe Titu Bojin, într-un comunicat remis azi presei, că într-o prezență de o oră, la o emisiune a a unei televiziuni  locale a minţit continuu: „Agramatul președinte al PSD Timiș și președinte al CJ Timiş, Titu Bojin, a mințit cu nerușinarea ce caracterizează doar șleahta din care face parte, timp de circa o oră încontinuu”. Adăugând că liderul PSD Timiş a bătut toate recordurile de incompetență, nefiind în stare să implementeze niciunul din cele două proiecte pe fonduri europene pe care le-a avut de gestionat, „ceea ce reprezintă caz unic în rândul Consiliilor Judeţene din România”. Spre comparaţie, în acelaşi timp, Nicolae Ronu spune că el implementează cu succes peste 35 de proiecte europene, neratând niciunul.

Liderul PNL Timiş spune că prima minciună a fost declaraţia prin care Titu Bojin aafirma că nu este adevarată afirmaţia sa că Timişoara a primit până acum, în peste doi ani de guvernare PSD-istă, zero lei, întrucât ar fi primit bani Universitatea Politehnica şi Colterm. „Universitatea Politehnica este o instituţie a Guvernului şi nu a Primăriei Municipiului Timişoara, iar eu vorbesc limpede despre Municipiul Timişoara, care este o entitate juridică în sine, când spun că a primit zero. Bugetul Universităţii Politehnica – pe care am condus-o opt ani ca rector – nu are nicio legatură cu bugetul Municipiului Timişoara”, explică Nicolae Robu.

A doua minciună, acuză acesta, s-a făcut în privinţa situaţiei de la Colterm. Nicolae Robu spune că această regie nu a primit niciun leu de la Guvern, ci a beneficiat de un mecanism de compensare de datorii instituit de Executiv. „Dacă Colterm este dator la stat cu 66 de milioane de lei şi la această datorie s-a ajuns pentru că Guvernul nu a dat Coltermului la timp subvenţia, atunci Guvernul şi Colterm fac un acord că Guvernul renunţă să mai pretindă Coltermului cei 66 de milioane de lei, iar Colterm renunţă să mai pretindă Guvernului să-i dea subvenţia restantă şi pagubele derivate”, afirmă primarul Nicolae Robu. Explicând apoi că, „în cazul în care Colterm este dator 15 milioane de lei la un furnizor care, la rândul lui, are datorie la stat de 15 milioane de lei, iar datoria Colterm către furnizor a fost cauzată de faptul că Guvernul nu i-a dat  la timp subvenţia, atunci Guvernul, Colterm şi furnizorul fac un acord în trei că Guvernul renunţă să mai pretindă furnizorului cei 15 milioane lei, furnizorul, la rândul lui, renunţă să mai pretindă Coltermului suma datorată de 15 milioane lei, iar Colterm renunţă să mai pretindă Guvernului să-i dea subvenţia nedată la timp şi pagubele ce au derivat din ea”. Nicolae Robu spune că această explicaţie  este simplă pentru oricine, nu şi „pentru cititorul Titu Bojin, preşedinte (încă) PSD Timiş şi preşedinte CJT, cică doctor în economie – deşi scrie groaznic de agramat!”. (…) El continuă să mintă populaţia că Guvernul a dat 66+15 = 81 de milioane de lei Timişoarei.”

titu_bojin-15578O altă minciună pe care ar fi propagat-o Titu Bojin, mai spune Nicolae Robu, este aceea că lucrările pe care le desfăşoară Aquatim ar fi pe bani de la Guvern. „În realitate, Aquatim desfăşoară respectivele lucrări pe un proiect european, ca oricare altul”, declară primarul Timişoarei.

Liderul liberal îl acuză pe cel social-democrat că a minţit şi când a afirmat că o parte din lucrările care se fac în Timişoara sunt pe bani de la Guvern. „În realitate, toate lucrările care se fac în Timișoara sunt fie pe proiecte europene, fie pe venituri proprii ale Timișoarei. Ce consideră Bojin bani de la Guvern este contribuția Statului român pe proiectele europene, la care Statul român este obligat, indiferent cine este la guvernare, prin acordul de aderare la UE și prin contractele subsecvente”, declară Nicolae Robu. Care mai spune că, atunci când vorbeşte de zero lei pentru Timișoara, se referăla bani pentru proiectele Timișoarei nefinanțate de la UE, precum stadion, sală polivalentă de 15.000 de locuri, bazin de înot, lucrări de reparaţii la Gara de Nord, la Operă, la Sinagogă, racord la autostradă, centură. „Sunt nenumărate exemple de centuri finanţate de la bugetul de stat, cum cer şi eu, pentru că pe fonduri europene ne va prinde anul 2018 tot fără centură. Uşor de înţeles pentru toată lumea, greu de înţeles pentru «doctorul în economie» Titu Bojin.

O altă minciună propagată în spaţiul public de liderul PSD al CJ Timiş, mai spune Nicolae Robu, este aceea că timişorenii care au participat la mitingurile din Timişoara de sâmbătă, 8 noiembrie, şi vineri, 14 noiembrie, au fost aduşi pe bani de către PNL. „Pentru o asemenea jignire adusă timişorenilor şi Timişoarei, acest om, Titu Bojin, ar merita să primească titlul de «Cetăţean de ruşine al Timişoarei». Doar Ceauşescu şi-a permis să spună că timişorenii participanţi la Revoluţia din Decembrie 1989 au fost plătiţi de agenturi şi cercuri iredentiste”, mai acuză edilul liberal al Timişoarei.

Print Friendly, PDF & Email