Liderul PNL Timiş: „Construirea unei formule de unitate a dreptei este condiţie sine qua non pentru scăparea ţării de ciuma roşie”

Nicolae-RobuLa scurt timp după ce Kulaus Johannis îşi anunţa demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi membru al BPN al PNL, vicepreşedintele timişean al liberalilor făcea apel la unitatea PNL şi la unificarea urgentă a dreptei, pentru a scăpa ţara de „ciuma roşie”.

 

Într-o declaraţie de presă, dată în această dimineaţă, liderul PNL Timiş şi, totodată, vicepreşedinte al PNL, Nicolae Robu, spune că, după aceste tur de scrutin, uitându-se  atent la expresia fețelor lui Victor Ponta și a celorlalţi lideri ai PSD, a constatat că „bucuria victoriei este însoţită de o grimasă de îngrijorare, chiar de disperare, aş putea spune, coroborând această observație cu cântecele de sirenă pe care ni le tot adresează nouă, liberalilor. Şi, inevitabil, m-am întrebat: De ce ar fi, oare, disperaţi, Victor Ponta şi tovarăşii săi?! Păi cum să nu fie disperați, conștientizând cât de sterilă este, de fapt, victoria obținută?!”

Nicolae Robu se întreabă ce vor face social-democraţii cu această victorie în situaţia în care în Parlamentul European, majoritatea va aparţine dreptei, la fel cum, estimează liderul PNL Timiş, vor sta lucrurile şi în interiorul componentei române a Parlamentului European, „unde partidele de dreapta semnificative plus liberalul Mircea Diaconu au obţinut 46.79% din voturi, faţă de cele doar 37.25% obţinute de PSD”.

Aceeaşi întrebare o adresează Nicolae Robu în contextul în care cele aproape două milioane de voturi obţinute de Alianţa PSD-UNPR-PC, reprezentând 37.25% din totalul voturilor exprimate la o prezenţă la vot de circa 32%, înseamnă doar 18.75% din totalul voturilor ce este de aşteptat să fie date la alegerile prezindenţiale, printr-o prezenţă de cel puţin 64%, dublul prezenţei de la europarlamentare

Nu în ultimul rând, se întreabă Nicolae Robu, ce va face PSD cu această victorie în condiţiile în care Alianţa PSD-UNPR-PC „nu are de unde să mai crească, dimpotrivă, până în noiembrie se va eroda”?

În această situaţie, liderul PNL Timiş face apel la colegii săi liberali, să treacă „peste supărarea scorului sub aşteptările noastre – îi ştim în bună măsură cauzele –, să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm ademeniţi de ciolanele mai mari sau mai mici pe care ni le vor flutura prin faţă pesediştii – cu sau fără (probabil cu) ajutorul lui Călin Popescu-Tăriceanu – şi să ne pregătim pentru următoarea bătălie, prin construirea unei formule de unitate a dreptei, condiţie sine qua non pentru scăparea ţării de ciuma roşie (da, oricât ar fi de surprinzător pentru cei ce mă cunosc să mă audă vorbind astfel, astăzi, după ce am cunoscut PSD-ul, mă văd nevoit să folosesc astfel de cuvinte pentru a-i putea surprinde adevărata faţă).”

Klaus IohannisNicolae Robu face, de asemenea, apel la colegii de scenă politică de dreapta, invitându-i să lase la o parte ceea ce îi desparte și să pună în față interesul național, „unindu-ne de dragul lui în jurul valorilor în care credem împreună”.

În dimineaţa aceasta, având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul din 25 mai, Klaus Johannis şi-a anunţat demisia din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic al partidului. El a spus că l-a informat pe preşedintele partidului, Crin Antonescu, despre acest pas. 

De asemenea, şi Crin Antonescu şi-a anunţat demisia, urmând ca anunţul oficial să fie făcut în faţa Biroului Permanent al PNL. „Este evident că la un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulțumit! Este un rezultat sub așteptările noastre și, așa cum am anunțat, neatingerea obiectivului stabilit e un eșec pe care ca președinte mi-l asum! Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal! Voi anunța acest lucru în ședința Biroului Politic Național voi anunța acest lucru colegilor mei și vom lua deciziile care se impun acolo!", a declarat Crin Antonescu, într-o postare făcută pe contul său de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email