Liderul P.N.L. Timiş: “Reprezentanții P.S.D. vorbesc doar despre ceea ce vor face, nu și despre ceea ce au făcut deja”

Nicolae RobuPrimarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, se arată surprins de modul în care foștii colegi de alianță din U.S.L. au înțeles să pregătească debutul în această campanie electorală. În context, a făcut referire la câteva situații concrete, pe marginea cărora a concluzionat că “reprezentanților P.S.D. pare să le lipsească deprinderea de a se referi la realizări concrete”, preferând să se ancoreze într-o sferă, dificil de evaluat, cea a promisiunilor: “Cei de la P.S.D. nu prea agreează timpul trecut, ei vorbesc doar la viitor”.

 

Edilul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a accentuat asupra faptului că aceasta derivă, cel mai probabil, dintr-un reflex, întrucât, a apreciat el, cu referire la foștii colegi de alianță, “aceștia nu au la îndemână, în exprimare, timpul trecut”.

Edilul s-a referit și la recenta luare de poziție a președintelui P.S.D. Timiş, Titu Bojin, pe marginea presupusei intenții a a sa de a muta Garnizoana Timișoara în afara orașului. “Domnul Titu Bojin a luat poziție, într-un comunicat, față de ceva ce mie mi-e străin”, a declarat edilul Nicolae Robu, adăugând că, în acest moment, pe lista intențiilor Municipalității nu se numără decizia de relocare a Garnizoanei și că singurele referiri la acest subiect au fost făcute în cadrul unei discuții pe care a catalogat-o a fi “mai degrabă informal”, în care a apreciat că “nu e un lucru firesc ca unități medicale, ale Armatei sau chiar din sistemul penitenciar să fie situate în centrul orașului” și că “aceste activități s-ar putea desfășura în alte amplasamente, mai în ton cu ceea ce s-a făcut deja în țări la ale căror standarde aspirăm și noi”. În plus, a opinat edilul, referirile președintelui C.J.Timiș, Titu Bojin, la respectul datorat unor instituții cum este și cazul Armatei sunt inadecvate, întrucât, apreciază el, “eu cred că Armata și Biserica trebuie respectate discret și, dacă le respecți cu adevărat, atunci nu le implici în lupta politică”.

Primarul Nicolae Robu a mai adăugat și că a fost cu atât mai surprins de conținutul comunicatului emis recent de președintele Titu Bojin cu cât “mă așteptam la un comunicat, dar nu referitor la acest subiect. Mă așteptam la un comunicat în care, în dreptul celor cinci obiective menționate de mine, să fie indicate sumele reale care au fost alocate proiectelor Timișoarei”, a declarat edilul Timişoarei, redeschizând astfel polemica începută cu mai bine de o săptămână în urmă, legată de nealocarea, pentru anul 2014, de fonduri de către Guvern, de la bugetul consolidat de stat, pentru proiectele Timișoarei.

Un alt subiect la care edilul a făcut referire a fost cel legat de informația, despre care a menționat că a fost “primită pe surse”, a căror identitate a refuzat, însă, să o decline, potrivit căreia medicul Florin Bîrsășteanu va deveni, în perspectivă, managerul Spitalului Județean Timișoara. Potrivit declarațiilor edilului, reprezentanții P.S.D. Timiş ar pregăti debarcarea de la conducerea acestei unităţi medicale a medicului Iulius Jugănaru, în locul acestuia urmând să fie numit consilierul local P.S.D. Florin Bîrsășteanu. “Iulius Jugănaru nu a fost înștiințat că ar fi fost demis”, afirmă Nicolae Robu, adăugând că acesta a avut o prestație bună la Spitalul Județean. “Nu văd motive de schimbare și firește, noi nu credem asta”, a mai declarat Nicolae Robu, care a adăugat și că, potrivit aprecierilor membrilor echipei P.N.L., P.S.D.-ul nu ar avea rațiuni întemeiate pentru care “să schimbe un om care își face bine treaba”.

Print Friendly, PDF & Email