Liderul AUR, oprit să aprindă lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane

Foto: Virgil Simonescu / Facebook Corneliu Vaida

Comemorarea din 16 decembrie a eroilor Revoluţiei de la Timişoara s-a făcut cu scandal. Câţiva revoluţionari au protestat faţă de decizia liderului AUR, George Simion, de a participa la această acţiune, potrivit Radio Timişoara.

 

Jandarmii au fost nevoiţi să facă un cordon între George Simion şi câţiva timişoreni nemulţumiţi de prezenţa acestuia la comemorarea de la Timişoara, acuzându-l că a dus în Parlament doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

George Simion a ţinut să vină la Timişoara să mulţumească alegătorilor pentru voturile lor şi pentru a participa cu suporterii bănăţeni din Asociaţia Drukeria la marşul „Eroii nu mor niciodată”. Alături de George Simion s-au aflat şi mai mulţi revoluţionari timişoreni, printre care Ioan Bânciu şi Ioan Savu.

De cealaltă parte a baricadei s-au aflat profesorul Vasile Popovici, fost deputat din partea Partidului Alianţa Civică în anii 1992-1996, şi Corneliu Vaida, ambii participanţi la revoluţia din Decembrie 1989.

„În această seară, o mână de timișoreni vertebrați și cu conștiință au reușit să strice planurile pubelarzilor AUR de a se folosi de imaginea Revoluției timișorene și de a aprinde lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane, loc sacru al Revoluției noastre! Mulțumesc celor împreună cu care am dus la bun sfârșit acest demers civic – Vasile Popovici, Răzvan Codreanu, Tiberiu Abraham și celorlalți trei(!) timișoreni adevărați, cărora nu le-am reținut numele , dar care au demonstrat caracter si curaj!”, a scris pe pagina sa de facebook Corneliu Vaida.

La rândul său, Vasile Popovici a declarat că George Simion nu are nimic de-a face nici cu Timișoara, nici cu „16 Decembrie” și nici cu spiritul românesc: „Ca lider al unui partid antiromânesc în fapt, violent și extremist, George Simion nu are ce să caute în miezul sărbătorii noastre. El poate asista de departe, dar nu poate confisca. Nu prezența lui de la distanță ne deranjează, ci tentativa de a acapara ce nu-i aparține în nici un fel.”

Şi Societatea Timişoara a protestat ieri faţă de venirea lui George Simion la acest eveniment organizat în 16 decembrie: „Ideea că la acest moment se așteaptă venirea la Timișoara a lui George Simion, șeful unui partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi, timișorenii, să protestam împotriva acestei prezențe neavenite”.

 

Print Friendly, PDF & Email